Muhabiri Öldürülen Gazete Kapanma Kararı Aldı!

Muhabiri Öldürülen Gazete Kapanma Kararı Aldı!

Muhabiri öldürülen gazete kapandı: Cinayetler cezasız kalırken kimsenin hayatını tehlikeye atamayız.

Uyuşturucu kartelleri kaynaklı şiddetin ve gazeteci cinayetlerinin engellenemediği Meksika’da, muhabiri öldürülen bir gazete kapanma kararı aldı. Norte gazetesinin Yayın Yönetmeni Oscar Cantu Murguia kararı ‘Adios (Hoşçakalın)’ başlıklı bir makaleyle duyurdu; ‘cinayetlerin cezasız kaldığı bir ortamda kimsenin hayatını tehlikeye atmayacağını’ vurguladı.
 
Ulusal Jornada gazetesinin muhabiri olan ve Norte için de çalışan gazeteci Miroslava Breach, kendi arabasında ve bir çocuğunun yanında sekiz kez ateş edilerek öldürülmüştü. Katillerin geride bıraktığı notta, Breach’in ‘çok konuştuğu’ yazıyordu.
 
30 bin tirajlı gazeteyi kapatma kararını bu cinayetin ardından aldıklarını açıklayan Murguia, “Sayın okuyucular, bu ülkede eleştirel, dengeli gazetecilik yapmak için garantiler veya yeterli güvenlik olmaması nedeniyle bu gazeteyi kapatma kararı aldım. Son 27 yılda rüzgara karşı savaştık, bizim kentimize ve halkına zarar veren bireylerin ve hükümetlerin yanlış uygulamaları ile yolsuzluklarını ifşa ettiğimiz için onların saldırılarına ve cezalarına maruz kaldık. Hayatta her şeyin bir başlangıcı, bir sonu ve bir bedeli vardır. Fakat sözünü ettiğimiz şey yaşamsa, ne bir meslektaşımın daha, ne de kendi hayatımla bir bedel ödemeye hazır değilim” ifadelerini kullandı.
 
Gazetecileri Koruma Komitesi’nin (CPJ) istatistiklerine göre, Meksika’da 1992’den bu yana 38 gazeteci gazetecilik faaliyetlerinden ötürü öldürüldü. Aynı zaman diliminde, gerekçesi kesinleşmemiş cinayetlerde 50 gazeteci de hayatını kaybetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.