Muhalifler IŞİD'e Karşı Başarısız Oldu

Muhalifler IŞİD'e Karşı Başarısız Oldu

Muhaliflerin IŞİD'e karşı giriştiği operasyonlar başarısızlıkla sonuçlanınca bölgedeki mülteciler güvensiz buldukları bölgeleri terk etmeye başladı.

İç savaşın sürdüğü Suriye'de, ülkenin kuzeyinde kalan Özgür Suriye Ordusu ve destekçilerinin IŞİD'e karşı giriştiği operasyonların başarısızlıkla sonuçlandığı bildirildi. Geçtiğimiz günlerde muhalifler tarafından terör örgütüne karşı başlatılan operasyonlar IŞİD tarafından püskürtülmüştü. Terör örgütü Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve destekçilerinin başarısız operasyonlarına karşı misilleme yaparak Kilis'in karşı tarafında Suriye topraklarında kalan mülteci kamplarına saldırmıştı.

Özgür Suriye Ordusu'nun IŞİD'e karşı giriştiği operasyonların başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından mülteci kampları hedef alınmaya başladı. Suriye içerisinde evlerini terk ederek daha güvenli bölge olarak gördükleri yerlere sığınmış mültecilerin tehlikede oldukları belirtilirken, saldırıya uğrayan mülteci kamplarını güvenli bulmayan mültecilerin bir kısmı Türkiye sınırına dayandı. Türkiye sınırına gelen mülteci sayısının 16 bin olduğu tahmin ediliyor.

Türkiye'nin sınırın karşı tarafında kalan mültecilerin tüm ihtiyaçları karşıladığı bilinirken, bu kamplarda toplamda 120 bin kişi yaşıyor. Muhaliflerin karşı operasyon düzenleyerek ele geçirdiği bölgelerden bazılarının IŞİD tarafından tekrar ele geçirilmesinin ardından özellikle bu bölgelerde kalan mülteciler hayati tehlike yaşıyor. Sınır bölgesinde bulunan El Rai kasabasını 7 Nisan'da IŞİD'den ele geçiren muhalifler 4 gün sonra tekrar bölgeyi kaybetti.

200 bin veya 1 milyon mülteci göç edebilir

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan risk analizinde, IŞİD'in veya rejime bağlı kuvvetlerin bölgeye saldırması halinde bölgede olan 200 bine yakın göçmenin bölgeden göç edeceğinin beklendiğini açıkladı. Aynı analizde Halep'e yönelik bir saldırı olması durumunda ise 1 milyondan fazla mültecinin Türkiye'ye doğru göç edeceği belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.