Muharrem İnce, "İzmir en umutlu olduğum kent!"

Muharrem İnce, "İzmir en umutlu olduğum kent!"

İzmir'e bir dizi ziyaret için gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, açıklamalarda bulundu.

İzmir'den umutlu olduklarını belirten İnce, "Anketler bazen kamuoyunun refleksi ölçmek için bazen de kamuoyunu yönlendirmek için yapılır. önce buna bakmak lazım. Biz 17 mayıstan sonra bir anket yaptıracağız. 1 yılımız dolduralım sonra bir anket yaptıracağız. İzmir en umutlu olduğum kent. Bunun için İzmir'de halkımız seçeneksiz değil artık. 'Allah kahretsin' diye sandık başına gitmeyecek. Artık bir seçenek var. Biz burada birinci parti olacağız" dedi.

BİZE DAVET GELMEDİ!

Parlamenter sistem için 6 partinin bir araya gelmesi hatırlatılarak Memleket Partisi'ne davet gelip gelmediğinin sorulmasına yanıt veren İnce, "Bir davet gelmedi. Türkiye'de medyanın halinden Türkiye'nin halini çıkarabilirsiniz. Türkiye'de medyanın yüzde 80'i 90'ı iktidarın elindedir siz yer almazsınız. iktidarı eleştirirseniz muhalefet medyasında yer alırsınız ancak muhalefeti eleştirirseniz orada da yer alamazsınız. Partiyi kurduğumuz gün Muharrem İnce 1 dakika haber oldu, Ahmet Davutoğlu 2,5 saat konuştu. Umutlarını Ahmet Davutoğlu'na Ali Babacan'a bağlamışlar. Biri 13 sene ekonomiyi yönetmiş diğeri Suriyelileri Türkiye doldurmuş, ana muhalefetin umudu bunlar. Türkiye'de ambargolu tek siyasetçi benim. Genel başkanların içinde tek ambargolu siyasetçi benim. Bazıları iktidar tarafından ambargolu bazıları iktidar tarafından ambargolu bu nedenle yerel basına güveniyorum bunun için sokaklardayım. Biz gelince basını da özgürleştireceğiz. Muhalefet medyası da iktidar medyasında özgür olacak" ifadelerini kullandı.

İzmir'de ilçe belediyeleri yada büyükşehir belediyesinin eksiklerinin neler olduğu yönündeki soruyu da yanıtlayan İnce, "O değerlendirmeyeni zamanı geldiğinde başkan adaylarımız yapsın. Adaylarımızı yavaş yavaş hazırlıyoruz zaten onlar zamanı gelince bu açıklamayı yapar" ifadelerini kullandı.

fk0c6whwuaeg7wb.jpg

BENİ ENGELLİYORLAR DİYE BECERİKSİZLİĞİNİ KAPATAMAZSIN

İktidar partisini İzmir'e yeteri kadar destek olmadığı yönündeki eleştirilere destek veren İnce, "İktidar taraf tutar mı, partizanlık yapar mı cezalandırır mı? Tabii ki yapar. Uygun bunların fıtratına. 95 alan çocuğu mülakatta 50 vererek eleyen birinden ne beklersiniz. Vicdan yok bunlarda. Beni engelliyorlar diye de beceriksizliğini kapatamazsın. İş yapacaksın. Bunun arkasına sığınmamalısın işini yapmalısın. Memleketin genel sorunlarından İzmir de payını alıyor. İzmir'de her öğrencinin yurdu var mı? Çiftçiler mazotunu alabiliyor mu?" dedi

100 YILLIK PARTİ EKONOMİYİ YENİ KURULMUŞ BİR PARTİYE BIRAKMIŞ

Seçimlerde ittifak içinde yer alıp almayacaklarının sorulmasını da yanıtlayan İnce, "Biz tek başımıza seçime gireceğiz. 20 yılın sonunda, 20 yıl Türkiye'yi yönetmiş ve 7-8 parti bir araya gelip tek projeleri buysa o zaman ikisini de göndermek lazım. İnsanların daha başka projesi olması lazım. 20 yıllık bir iktidar var ekonomiyi 100 yıllık parti yeni kurulmuş bir partiye bırakmış. Bu iktidarı da muhalefeti de birlikte göndereceğiz" diye konuştu.

KAMERA KAYITLARI İLE YALANCILIĞI TESCİLLİLERE DE SESLENİYORUM…

İzmir'de İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu (İEKKK) eski başkanı ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer’in göçmenlere yönelik sözlerini sert bir şekilde eleştiren ve İzmirlilere çağrıda bulunan İnce şu ifadeleri kullandı;

"Nereye gitsem geçim sıkıntısı hayat pahalılığı konuşuluyor. Tencerede et mi pişer dert mi pişer bunun en iyisini kadınlar biliyor. Gençler sıkıntıların önemli bir kesimini yaşıyor. Emekliler üç kuruş maaşlarını çocukları ile paylaşıyor. Bunlara geçmeden önce İzmir'de yaşanan edepsizliği gündeme getirelim. Zaman zaman birileri çıkar Selanik üzerinden mübadele üzerinden göçmenler üzerinden laf ederler. Bu densizlerin edeplilerin bir Atatürk'e hakareti böyle derler. Bunların bazıları sosyalist solcu görünümünde bazıları dinci görünümündedir. İkincisi bunlar tarih cahilidir. Ecdat dedikleri Osmanlı… Osmanlı bir balkan devletidir, Avrupa devletidir. Ecdadın yatırımları Avrupa'dadır balkanlardadır. Bu cahiller bunu bilmiyor sanırım. Üçüncüsü de bu tartışmalara girenlerin cibiliyetinde problem vardır. Bütün dönmeler fanatik olur. Bunları cibiliyetini araştırsak bunların cibiliyetinde problem vardır. Zaman zaman gündeme geliyor bu. Atatürk'e hakaret etmek istiyorsanız bu yolu kullanmayın yüreklice çıkın ki insanlar size cevabını versin. Bir de kendi cibilliyetinize bakın çok fanatik olmanızın anlamı yok. Bunlara suskun olan önemli işleri olduğunu söyleyen ve kamera kayıtları ile yalancılığı tescillilere de sesleniyorum. Bunları barındırmayın. Sevgili İzmirliler… AK partiyi sevmiyorsunuz mecburiyetten oy veriyorsunuz biliyorum ancak artık seçeneğiniz var. Memleket Partisi sizi bekliyor bunları sırtınızda taşımayın. Kim oluyor ki mübadillere laf söylüyorlar Atatürk'e laf söylüyorlar. Yüreğimiz gönlümüzü açtık buyrun gelin kaydolun."

fk0c6ymwqaa-hhe.jpg

ERDOĞAN'IN SAYAÇLARINI BİZ SÖKECEĞİZ!

Sözlerine ekonomik sorunlar ile devam eden İnce, muhalefete gerek olmadığını en iyi muhalefeti faturaların yaptığını belirtirken şunları söyledi;

"Memleket yangın yeri. Derin bir yoksulluk yaşıyor halkımız. Ocakta enflasyon 11,1 arttı. İnanmadığımız TÜİK'e göre. Bunun çok daha yüksek olduğunu biliyoruz. 2002'de Erdoğan iktidara geldiğinde enflasyon 29,7'ydi. Sürekli söylüyor ya nerden nereye geldik diye. 20 senede 19 sonunda enflasyonu arttırdı..ç Türkiye'de zam şampiyonu elektriktir. Muhalefet partilerine gerek yok. Faturalar muhalefet partisi. Al elini faturayı faturalar muhalefeti yapıyor zaten. Erdoğan'ın biz tezi vardır faiz sebep enflasyon sonu.ç diye. İktisat tarihinde böyle bir sonuç yok. Erdoğan sebep enflasyon sonuçtur. 3,5 yıl önce meydanlarda fizikçi muharrem dedi ki Erdoğan seçilirse dolar 8-10 TL olur Muharrem İnce seçilirse dolar düşer dedi. O da ben ekonomistim dedi. Sonuçta geldiğimiz nokta dolar 13,5 TL… Devleti şirket gibi yöneteceğim demişti. Yönetti ve batırdı. Siz bir şirket,n başına bir ceo getirseniz ve 20 sene yönetse, 20 sene önce koyduğu bir hedef vardı kişi başı milli gelir 25 bin dolar olacaktı ilk 10 ekonomi arasında girecektik. Geldiğimiz nokta ise 8 bin dolar, ilk 10 değil ilk 20'den çıktık. Yani ceo hedeflerinin hiçbirini tutturamadı.Şirketin sahibi siz olsanız ne yaparsınız? Görevden alırdınız. O zaman milletimizin yapması gereken ilk seçimden görevden almaktadır. Memura 5 verdi, 2,5 kanunla verdi 7,5 oldu. ocak ayında sadece enflasyon 11,1. Ocakta memur alacaklı oldu. Türkiye o kadar kötü yönetiliyor ki hastalığın adını koymakta zorlanıyoruz. Akıl tutulması mı desek, kibir mi desek, koltuk sevdası mı desek hepsi var. Çocukluğumuz gördüklerimiz bir daha görür olduk. Türkiye'de artık faturalar kirayı geçti. Sayaçları kimse görmek istemiyor. Memleket partisi olarak milletimize söz veriyoruz, Erdoğan'ın sayaçlarını biz sökeceğiz. Bu muhalefetle bu iş olmaz. Türkiye'nin devletine yeniden güvene ihtiyacı var."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.