Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'na meydan okudu!

Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'na meydan okudu!

Muharrem İnce, Bülent Ecevit'in de İsmet İnönü karşısında seçim kazandığını hatırlatarak CHP lideri Kılıçdaroğlu'na meydan okudu.

CHP'de  hafta sonu yapılacak kurultay için şu ana kadar üç isim adaylık açıklaması yaptı. Eski İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce Kılıçdaroğlu'na karyı yarışa gireceklerini açıkladı. Daha önce Kılıçdaroğlu ile yarışa giren ancak kaybeden İnce yeniden aday olacağını duyurdu. CHP liderine meydan okuyan  İnce, Bülent Ecevit'in de İsmet İnönü karşısında seçim kazandığını hatırlattı.Hedefinin önce CHP'de değişimi sağlamak olduğunu ifade eden İnce, kurultayda seçileceğinden emin olduğunu sözlerine ekledi.


İSMET PAŞA-BÜLENT ECEVİT YARIŞI

Sözcü Gazetesi'nde röportaj veren Muharrem İnce, "Mevcut Genel Başkan'dan farkınız ve iddianız ne olacak?" sorusunu şu yanıtı verdi; "Sayın Genel Başkana teşekkür ediyorum yaptıkları için. Ama 1972'yi düşünmek lazım. 1972 Kurultayı'nda İsmet Paşa'ya oy vermeyen delegeler hiç tanınmayan Bülent Ecevit'e oy verdiler. İsmet Paşa'yı sevmiyorlar mıydı? Hayır, seviyorlardı ama partinin yenilmemesi gerekiyordu. Bunu başardı o günkü delegeler. Ecevit genel başkan oldu, CHP'yi de birinci parti yaptı. CHP'nin yenilenmesi lazım." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.