Muharrem İnce'den asgari ücret tepkisi!

Muharrem İnce'den asgari ücret tepkisi!

CHP'li Muharrem İnce, açıklanan 2020 asgari ücret zammına "Saraya, yandaşa, yandaş müteahhitlere para var" diyerek tepki gösterdi.

Milyonların beklediği 2020 asgari ücret rakamı belli oldu. Asgari ücrete 303 lira zam yapıldı ve asgari ücret 2.324 lira oldu.  

CHP'li Muharrem İnce, "Saraya, yandaşa, yandaş müteahhitlere para var, EYT’liye, asgari ücretliye, çalışana, emekliye yok!" diye yazarak 2020 asgari ücret rakamına tepki gösterdi. 

Muharrem İnce'nin resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar şöyle:

"Asgari ücret, ister kamu isterse özel kuruluşlar açısından olsun maliyeti düşürmenin bir seçeneği olarak asla görülmemelidir. Çünkü asgari ücret yaşam maliyeti endekslerine göre hesaplanmaktadır.

Bu endekse göre yapılan hesaplamaları dikkate almayan bir ücret sistemi kölelik düzeni demektir. Karnını doyur, her şeyini satın al düzeni hiçbir insana layık görülemez, kendi insanımıza asla!

Asgari ücret 7 milyon çalışanımızı doğrudan 20 milyon çalışanımızı dolaylı olarak etkiliyor. Aileleriyle birlikte düşündüğümüzde bütün toplumu etkiliyor. Alınacak ücretin artması iyice düşen alım gücünün bir nebze olsun artması anlamına gelir.

Bütün mesele, kimden yana olacağınız ve önceliklerinizle ilgili meseledir. İşçisini, emekçisini yaşam maliyetinin sınırlarında yaşatan bir ülke huzurlu, güvenli bir ülke olamaz.

Ürettiği zenginliği adil biçimde paylaşamayan toplum ise daha fazla zenginlik üretemez. Türkiye’de yaşam maliyeti 2560 TL, #asgariücret 2324 TL. Saraya, yandaşa, yandaş müteahhitlere para var, EYT’liye, asgari ücretliye, çalışana, emekliye yok!"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.