Muharrem Kasapoğlu Montreal’de Türkiye'yi temsil edecek

Muharrem Kasapoğlu Montreal’de Türkiye'yi temsil edecek

WADA Mütevelli Heyeti Üyesi ve 28. Dönem İzmir Milletvekili Doç. Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kanada-Montreal’de düzenlenecek olan WADA Mütevelli Heyeti Toplantısı'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) Mütevelli Heyeti Toplantısı, bu yıl 17 Kasım’da Kanada-Montreal’de düzenleniyor.

aw078295-01.jpg

Toplantıya WADA Mütevelli Heyeti Üyesi, Önceki Dönem Gençlik ve Spor Bakanı Türkiye Cumhuriyeti 28. Dönem İzmir Milletvekili, Doç. Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Avrupa Konseyi’nin tek kamu otoritesi olarak Türkiye’yi temsilen katılıyor.

Gündemde şu maddeler var:

"WADA Yönetişim Reformları Uygulamalarının güncellenmesi, 2024 yılı İcra Komitesi, Mütevelli Heyeti ve Daimî Komite üyelerinin onaylanması, WADA Etik Kurallarındaki Değişiklikler, WADA Çıkar Çatışması Politikasının Kabulü, WADA 2022 Faaliyet/Yıllık Raporunun ve 2024 Bütçesinin Onaylanması…"

Toplantıda ayrıca, İnsan Hakları Etki Değerlendirmesi Raporu sunulurken, 2025-2029 Stratejik Plan Süreç Güncellemesi ve Dünya Dopingle Mücadele Programı Güncelleme çalışmaları da ele alınacak.

Kasapoğlu, WADA Mütevelli Heyeti'nde 1 Ocak 2022’den beri çalışmalara katılıyor.

Spor hareketi ve kamu otoritelerinin temsil edildiği 42 üyeden oluşan Mütevelli Heyeti, WADA'nın en yüksek politika yapıcı organı. Mütevelli Heyeti, WADA’nın yönetim ve yürütme işlerini İcra Komitesi'ne havale ediyor. Buna göre, İcra Komitesi önemli faaliyetlerin yerine getirilmesi ve değerlerin yönetimi ile ilgili kararlar için Mütevelli Heyeti'ne tavsiyelerde bulunuyor.

Montreal’e hareketinden önce bir açıklama yapan Kasapoğlu, “Türkiye dopingle mücadele noktasında ulusal ve uluslararası platformlarda büyük katkılar ortaya koymuştur. Türkiye olarak bundan sonra da dopingle mücadelenin en güçlü aktörlerinden biri olarak, dopinge karşı çaba ve işbirliklerine devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.