Mühendis Gülay Bozdağ'dan Gerenköy Ortaokuluna Kütüphane

Mühendis Gülay Bozdağ'dan Gerenköy Ortaokuluna Kütüphane

Savunma Sanayii’nde Ar-Ge Mühendisi olarak çalışan Gülay Bozdağ, İzmir’in Foça İlçesi’ne bağlı kırsal Gerenköy Mahallesi’nde bulunan Gerenköy Ortaokulu’na kütüphane kazandırdı.

Savunma Sanayii’nde Ar-Ge Mühendisi olarak görev yapan Gülay Bozdağ, İzmir’in Foça İlçesi’ne bağlı kırsal Gerenköy Mahallesi’nde bulunan Gerenköy Ortaokulu’na kütüphane kazandırdı. Kütüphane açılışı için Foça Kaymakamı Ali Çetin, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Menek, Foça Reha Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı Başkanı Ali Haydar Çelebi, Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sedat Özdemir, bazı okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı bir tören gerçekleştirildi.

gulay-bozdag-ali-cetin-2.jpg

BİZİ NASIL OKUTURSANIZ OKUTUN

Foça Kaymakamı Ali Çetin açılış öncesi katılımcılara hitaben yaptığı kısa konuşmada eğitime katkı veren herkese teşekkür etti. Ali Çetin, “Okumalıyız. Okuyarak bir yerlere gelmeliyiz. Maalesef çok okumayı sevmiyoruz. Bunu tüm eğitimci camiamızın huzurunda söylüyorum. Bizi nasıl okutacaksanız okutun. Ama okutun. Kütüphane yapanlarımıza, öğretmenlerimize, Milli Eğitim Bakanlığı’na, katkısı olan insanlarımıza, ilçemizde ayrı bir yeri olan Midilli Vakfımıza katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

kutuphane-2.jpg

ÇIKIŞ NOKTAM "DÜŞÜNME ÖĞRENİLEBİLİR Mİ?" BAŞLIKLI MAKALE

Gülay Bozdağ ise kütüphane açma isteğinin lise yıllarına dayandığına vurgu yaptı. Gülay Bozdağ; “29 yıllık Ar-GE Mühendisiyim. Şu an hali hazırda Savunma Sanayii’nde bir firmada mühendis olarak görev yapmaktayım. Gerenköylüyüm. Köklerim Gerenköy’lü. Aslında bu projeye temel teşkil eden geçmişi şöyle izah edebilirim. Lise yıllarında yakın arkadaşımla bölümümüzün kütüphanesinin görevlisiydik. Bizim kütüphanemiz gibiydi. O dönemin koşullarında orası bizim için büyülü bir mekandı ve bayağı aktiftik okulda. Bu dönemlerdeki gibi dijital ortamlar yoktu. Bir teknoloji köşemiz vardı, pano şeklinde. O panoda paylaştığımız bir metin, bir makale benim çok ilgimi çekmişti. Düşünme öğrenilebilirmi diye. Dönem içinde bu benim kişisel gelişimimde çok faydalı oldu. Özellikle bulunduğumuz dönem itibariyle akıllı makinalara karşı gençlerin yaşadığını düşününce, böyle bir ortamda eğitim gördüklerini, düşünme faktörü, düşünme eylemi, düşünülen şeylerin doğru yorumlanması, çıkarımlar çok ön plana geçiyor. Bu bağlamda okuma bu bütünün ayrılmaz bir parçası. Bizde çocuklara dokunmak istedik. Bunuda idolüm, bana okuma merakı , sevgisini aşılayan sevgili babacığımın anısına yapmak istedim. Arkadaşlarım da katkı koydular. Şu an bin kitap civarında. Çalıştığım kurumdan da destek var. Kitap sayısını ilerleyen süreçte arttıracağız. Ayrıca çocukları farklı alanlarda da, teknoloji ülkemiz için çok önemli, belirli bir farkındalık oluşturmaya yönelik seanslarımız da süreç içinde olabilecek“ dedi.

gulay-bozdag-ali-cetin-1.jpg

Gerenköy Ortaokulu Müdürü Ali Öztütüncü’nün kısa bilgiler vermesinin ardından kütüphane Foça Kaymakamı Ali Çetin ve kütüphaneye anne ve babasının isimleri olan Sabri Hikmet Akbulut’un verildiği hayırsever Ar-Ge Mühendisi Gülay Bozdağ tarafından kurdelesi kesilerek açıldı. Katılımcılar kütüphane açılışının ardından öğrencilerin resimleri ve ünlü ressamların reprodüksiyon tablolarından oluşan yıl sonu resim sergisini de ziyaret ettiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.