Muhsin Bayrak, “Faiz indirimiyle ekonomi nefes alacak”

Muhsin Bayrak, “Faiz indirimiyle ekonomi nefes alacak”

AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB)  enflasyon raporu ve açıkladığı gelecek beklentileriyle ekonominin kısa vadede umut vadettiğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB)  enflasyon raporu ve açıkladığı gelecek beklentileriyle ekonominin kısa vadede umut vadettiğini belirten AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, “TCMB’in bir önceki çeyrek verilerine göre beklentisini artırması ve faizi aşağılara çekmesiyle birlikte hem bireysel hem de ticari kredilere olan talep artacaktır. Böylece çarklar tekrar rahatça dönmeye başlayacak. Holding olarak bu dönemde Türkiye’deki yatırımlarımızda biraz yavaşlamış ama başta Yunanistan olmak üzere Avrupa’da istikrarlı büyümemizi sürdürmüştük. Türkiye’de de büyüme yeniden iş planımıza girdi” dedi.

Merkez Bankası’nın yeni faiz indirimi kararıyla inşaat sektöründe bir nebze olsun olumlu bir hava beklediklerini aktaran Bayrak, “Hem hükümetin hem de Merkez Bankası’nın enflasyonu düşürmeye odaklı sıkı para politikalarının enflasyonu kademeli olarak hedeflere yaklaştıracağını ve bu şekilde de ekonominin canlanacağını bekliyoruz. Bu nedenle yurt içi yatırım planlarımızı yeniden revize ettik. Önümüzü yavaş yavaş görmeye başlayacağımız için yurt içi yatırımlarda da vites büyüteceğiz” diye konuştu.

“Kötü günler geride kaldı diye umuyorum”

Son dönemde ekonomide atılan adımlarla enflasyonun 15 ayın en düşük seviyesine indiğini kaydeden Bayrak, “Kötü günler yavaş yavaş geride kalıyor diye umuyorum. Yıllık enflasyonunda üçüncü çeyrek sonrası tek hanelere geleceği öngörülüyor ki bu geleceğe ilişkin bulanık görüşü ortadan kaldıracaktır” dedi.

“İnşaat sektörü tüm ekonomiyi etkiler”

Hükümetin atmış olduğu adımlar ve kamu bankalarının konut kredilerini yüzde 1’in altına indirmesi inşaat sektörüne can verdiğini belirten Bayrak, “Yapılan faiz indirimiyle sektöre yavaş yavaş da olsa hareketlilik gelmeye başladı. İnşaat sektörü 1 yıl içerisinde çok daha iyi yerlere gelir. 150’den fazla sektörü doğrudan ya da dolaylı olarak etkileyen inşaat sektörünün canlanması demek, ülke ekonomisinin yeniden canlanması, istihdam demek” diye konuştu.

Avrupa’da büyüyoruz

Holdingin Avrupa’daki yatırımlarından da söz eden Bayrak, “Ekonomideki yavaşlama döneminde biz de odağımızı Avrupa’ya çevirmiştik. Başta Yunanistan’ın Atina şehri olmak üzere pek çok inşaat projesini hayata geçirdik ve elde ettiğimiz döviz gelirini yurt içinde şu günlerde hız vereceğimiz yeni yatırımlar için ülkemize aktardık. Bir de Yunanistan’ın Fiorina Bölgesi’nde evsel ve tarım atıklarından enerji üreten elektrik santral yatırımı yaptık. Yunanistan’dan başlattığımız Avrupa’daki büyümemimizi, İtalya ve İngiltere’deki kentsel dönüşüm projeleri ile sürdüreceğiz. Ayrıca yine ilkini  Yunanistan’da açacağımız ve giderek Avrupa Birliği ülkelerine yayılacak, yapı malzemeleri üzerine zincir haline getireceğimiz perakende mağazacılık sektörüne de giriyoruz. İlk şubemiz bir kaç ay sonra Atina’da faaliyetlerine başlayacak. Hedefimiz Avrupa’da planlı ve istikrarlı büyümemizi sürdürmek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.