Muhtar adayını bu oy belirleyecek!

Muhtar adayını bu oy belirleyecek!

İzmir’in Çeşme İlçesi’nin Ildır Mahallesi’nde yapılan seçimlerde ilginç bir sonuç çıktı. Muhtar adayları Erdem Yavuz ve Özkan Çetinkaya’dan kimin muhtar olacağına, bir oyun geçerli olup olmadığı karar verecek.

MEDYA EGE / ALİ EYCE - Yerel seçim sonuçları kesinleşirken, kesinleşmeyen yerlerde çıkan sonuçlar ise ilginç durumların ortaya çıkmasına sebep oldu. İlginç seçim sonuçlarından birisi de Çeşme’nin Ildır Mahallesi’nde çıktı. Ildır Mahalle muhtarlığı seçimlerinde Erdem Yavuz ve Özkan Çetinkaya arasında kıyasıya geçen seçimlerde, her iki aday da eşit oy alacaktı ki, bir oy eşitliği bozabilecek oy olarak ortada kaldı.

Ildır Mahallesi sakinlerinden birisi muhtar adayı olarak Erdem Yavuz’a oy verirken, beraberinde görev yapacak olan bütün azaları çizerek oyunu kullandı. Oy durumu böyle olunca, oyun geçerli olup, olmadığı konusu YSK’nın kararına kaldı. YSK, mahalle sakininin kullandığı oyu geçerli sayar ise Muhtar adayı Erdem Yavuz, bir oy farkla seçimi kazanmış sayılacak. YSK, mahalle sakinin oyunun geçersiz olduğuna karar verirse, muhtar adayları Yavuz ile Çetinkaya arasında eşitlik olacağı için muhtarın kim olacağına kura çekimiyle karar verilecek.

gnj.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.