Muhtar Birnur Özsucu, son sergisini açtı

Muhtar Birnur Özsucu, son sergisini açtı

İzmir’in Balçova ilçesinde Korutürk Mahallesi’nin yeni muhtarı olarak seçilen Balçova Halk Eğitimi Merkezi usta öğreticilerinden Birnur Özsucu, son sergisini muhtarlığın parkında açtı.

Geçtiğimiz yerel seçimlerde İzmir’in Balçova ilçesinde Korutürk Mahallesi’nin yeni muhtarı olarak seçilen Balçova Halk Eğitimi Merkezi usta öğreticilerinden Birnur Özsucu, kursiyerlerinin hazırlamış olduğu ebru, el sanatları ve takı tasarımlardan oluşan son sergisini muhtarlığın bulunduğu parkta ziyarete açtı.

Balçova İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Atilla, Balçova Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Eyüp Bekmezci, kurum öğretmenleri ve kursiyerlerin de bulunduğu serginin açılış konuşmasını yapan Balçova Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, birbirinden güzel eserleri meydana getiren kursiyerleri tebrik ettiğini söyledi. Bu tip sergileri aynı tarımda olduğu gibi hasat zamanına benzeten Özçakıcı, ne eğitimi alınırsa alınsın bunun bir süreç olduğunu ve başı ile sonu arasındaki farkı gördükten sonra kat edilen yolun farkına varılabileceğini söyledi.

whatsapp-image-2019-05-28-at-16.20.28.jpeg

Amaç yetenekleri ortaya çıkarmak

Sene başında ilçenin muhtelif yerlerinde açılan kursları ziyareti sırasında kursiyerlerin güzel bir eser çıkarmakta zorlandığı hususunda yakınmalarına şahit olduğunu anlatan Kaymakam Özçakıcı, “Herkesin içinde keşfedilmeyi bekleyen bir yetenek olduğunu biliyoruz. Halk eğitimi merkezlerinin de gayesi kenarda köşede kalmış olan yetenekleri ortaya çıkararak başarıyı sağlamak ve daha sonrasında ise olabiliyorsa bunu kursiyerler için ekonomik gelire dönüştürebilmek. Bu vesileyle öğretmenlerimizi ve kurum yöneticilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

İçinde bulunduğumuz 2019 yılının Balçova Halk Eğitimi Merkezi’nin bayramı olduğunu ifade eden kurum müdürü Eyüp Bekmezci ise yılbaşında yeni bir binaya taşındıklarını ve artık vatandaşlara gerek fiziki yapısı, gerekse de konumuyla çok daha iyi şartlarda hizmet vermeye başladıklarını söyledi. Açılıştan sonra sergiyi gezen Kaymakam Özçakıcı, kursiyerlerden eserler hakkında bilgiler aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.