Muhtar dedektif gibi vidanjörü takip etti!

Muhtar dedektif gibi vidanjörü takip etti!

Manisa'nın Turgutlu ilçesi Musalaryeniköy Muhtarı Yıldıray Aktaş, tarım arazilerine sıvı atık döken vidanjörü dedektif gibi takip etti.

Medya Ege- Manisa'nın Turgutlu ilçesi Musalaryeniköy'ü yakınlarındaki biyogaz tesisinden çıkan sıvı atıkların bölgedeki tarım arazilerine dökülmesi üzerine Musalaryeniköy Muhtarı Yıldıray Aktaş, vidanjörü dedektif gibi takip etti.

Yaşanan gelişmelerden sonra Musalaryeniköy Muhtarı Yıldıray Aktaş, biyogaz tesisinden sıvı atıkları alan ve tarım arazilerine boşaltan vidanjörü dedektif gibi takip ederek, Türkiye Muhtarlar Derneği sayfasından canlı yayın yaparak köydeki yaşanan felaketi köylüsüne duyurdu.

whatsapp-image-2022-04-19-at-12-51-18.jpeg

Geçtiğimiz günlerde haberini yaptığımız Musalaryeniköy'ü yakınlarındaki biyogaz tesisinden çıkan sıvı atıkların bölgedeki tarım arazilerine dökülerek araziler zehirleniyor. Bölgede yaşayan ve çiftçilik yapan vatandaşlara gübre olduğu belirtilerek beldelsiz olarak verilen ve tarım arazilerinin zehirlenmesine yol açan sıvı atık hakkında Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk ve Turgutlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yaptığı açıklamada dökülmemesi gerektiğini, yaptıkları incelemede ‘Sıvı Gübre' adı altındaki atıklarda yüksek oranda tuz tespit ettiklerini ve firmanın Toprak Koruma Kanunu'na göre yasal olmayan iş yaptığını belirlediklerini söylemişti.
whatsapp-image-2022-04-19-at-12-54-26.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.