Muhtardan çevre nöbeti!

Muhtardan çevre nöbeti!

Geçtiğimiz ay Nif Çayı'na dökülen kimyasal boyadan sonra Manisa'nın Şehzadeler ilçesine bağlı Karaoğlanlı Mahalle muhtarı Hakan Kara, çevre nöbeti tutuyor.

Medya Ege- Geçtiğimiz ay Nif Çayı'na kimyasal boya döküldü. Bu durumun yaşanması vatandaşları ve bölgede çiftçilik yapan köylüleri korkuttu. Tarımsal olarak gelişmiş olan ve yurt dışına ürün ihracatı yapılan bölgede tarımsal sulama kaynağı olarak kullanılan Nif Çayı'nın kırmızıya bürünmesi vatandaşları korkuttu.

Manisa'nın Şehzadeler ilçesine bağlı Karaoğlanlı Mahalle muhtarı Hakan Kara, Nif Çayı'nın içler acısı haline dikkat çekti. Nif Çayının kırmızıya bürünmesinden sonra bölgede nöbet tutmaya başlayan Karaoğlanlı Mahalle muhtarı Hakan Kara, "Kuzey yarım kürenin ilk meyvesi burada çıkıyor. Ve büyük oranda yurt dışına ihracat yapıyoruz. Yani tarım da ihracatı sağlıyoruz. İyi de bir ekonomik getiri sağlıyoruz. Ama biz bununla mücadele ediyoruz" dedi.

Çayda canlıların artık yaşamadığını belirten Karaoğlanlı Mahalle muhtarı Hakan Kara, "23 nisan günü başımıza bir olay geldi. Nif çayı kırmızı renge boyandı. İçerisine kimyasal atık bırakıldı. Onunla ilgili soruşturma daha devam ediyor. Bir sonuca ulaşamadık. Ama biz halk olarak tedirgin olduk. Hem vatandaşlar hem de biz çayı her gün hemen hemen kontrol ediyoruz. Sorumluluk alanımız. Hala çayın kirli olduğunu görüyoruz. Burada daha önce balıklarımız yaşıyordu. Canlılarımız vardı. Ama şimdi her hangi bir canlı ibaresi yok. Birde buradan hala daha tarımsal sulamamızı yapıyoruz. Bağımızı bahçemizi suluyoruz. Sorarsanız organik tarım yapıyoruz. Ne kadar organikse. Bir de bulunduğumuz bölge önemli bir bölge. Kuzey yarım kürenin ilk meyvesi burada çıkıyor. Ve büyük oranda yurt dışına ihracat yapıyoruz. Yani tarım da ihracatı sağlıyoruz. İyi de bir ekonomik getiri sağlıyoruz. Ama biz bununla mücadele ediyoruz. Bu yıllardır böyle artık kronikleşmiş bir rahatsızlık haline geldi. Bir türlü çözümünü bulamıyoruz. Yanımızda Turgutlu OSB ve Bağyurdu OSB var. Bunların arıtmaları yok. Biz 2 bin nüfuslu mahalleyiz bizim arıtmamız var. Ama bu tür büyük işletmelerin arıtmaları yok bununla ilgili yasal bir düzenleme yok mu? prosedür yok mu? Bununla ilgili bilgi almak istiyoruz. Çünkü bir yere varamıyoruz. Hala gördüğünüz gibi muhtemelen kum ocağının atıkları mil akıyor. Ve biz bu suyla tarımsal sulama yapıyoruz. Yani ney ne derece sağlık ne kadar olabilir. Tartışılır bilmiyoruz. Biz derimizi anlatamadık. Mücadeleyi de bırakmayacağız devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum