Muhtarlar Günü, Karşıyaka'da kutlandı

Muhtarlar Günü, Karşıyaka'da kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Karşıyaka Hükümet Konağı bahçesinde gerçekleştirilen törende, Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı, saygı duruşundan sonra istiklal marşı okundu.

19 Ekim Muhtarlar Günü törenine Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İlçe Müftüsü İsa Gürler, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Kaçanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, Karşıyaka Muhtarlar Derneği Başkan Vekili Coşkun Zenginer, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Keseli, MHP ilçe Başkanı Akif Yılmaz, kamu kurum yöneticileri, Muharip Gaziler Derneği, STK, siyasi parti yönetici ve temsilcileri, Karşıyaka’daki mahalle muhtarları katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan Karşıyaka Muhtarlar Derneği Başkan Vekili Coşkun Zenginer, 1924 ve 1944 yılında çıkarılan muhtarlıkla ilgili yasalar mutlaka yeniden güncellenmesi gerektiğini söyledi. 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Karşıyaka Hükümet Konağı bahçesinde gerçekleşen törende, Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı, saygı duruşunun ardından istiklal Marşı okundu.

3.jpg

Törende Karşıyaka Muhtarlar Derneği Başkan Vekili Coşkun Zenginer günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Zenginer muhtarlığın önemini ve muhtarların beklentilerini anlattığı konuşmasında 19 Ekim’in muhtarlar günü olarak kabul edilmesinden mutluluk duyduklarını söyledi.

Zenginer yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Bugün muhtarlarımızın ve Muhtarlık müessesinin içinde bulunmuş olduğu sorunların konuşulması, geleceğe taşınacak Muhtarlık Vizyonunun aynası olacaktır. Onun içindir ki; 21 Yüzyıla yakışır koşullarda hizmet etmesi için 1924 yılında çıkarılan 442 sayılı köy kanunu ile 1944 yılında çıkarılan 4541 sayılı Şehir, Kasaba, Mahalle Muhtar ve ihtiyar Heyeti kanununun yenilenmesine ihtiyaç olduğu bir gerçektir. Bu konularda Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Sayın genel başkanı ve Yönetim kurulu "Türkiye Muhtarları El Ele" Projesi ile muhtarların bir çok sorununun çözülmesi için gerekli çalışmaları yapmış ve yapmaya devam edecektir.

4-001.jpg

Çünkü muhtarlık kurumu hem yerel demokrasinin hem katılımcılığın hem de güvene dayalı Devlet- Vatandaş ilişkisinin olmazsa olmazıdır. Muhtar, vatandaşın devlet adına ilk başvuru noktası ve aynasıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; "Demokrasinin Temel Taşı Muhtarlıklardır" sözü ile muhtarlık kurumuna verdiği önemi ne güzel dile getirmiştir.”

Törenin ardından muhtarlar “Muhtarlar Parkına” giderek yaşamını yitiren muhtarlar adına karanfil bıraktı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay akşamda muhtarlara bir yemek verecek.

2-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.