Tarım ve Hayvancılık için müjdeli fuar

Tarım ve Hayvancılık için müjdeli fuar

Uşak Tarım ve Hayvancılık Fuarı, üretici için “müjdeli” bir fuar oldu.

Uşak Tarım ve Hayvancılık Fuarı, üretici için “müjdeli” bir fuar oldu. Uşak Tarım ve Orman Müdürü Ertan Keleş “2021 yılında yaşanan kuraklık hasarları nedeniyle kayıtlı üretim alanlarında yetiştirdikleri ürünlerde yüzde 30 ve üzeri verim kaybı yaşayan çiftçilere ay sonunda Bakanlık tarafından dekar başına 30 ile 100 lira arasında destek verilecek” dedi.

Uşak Tarım ve Orman Müdürü Keleş, kuraklığa dayanıklı ürünlerin yetiştirilmesinin önemine dikkat çekerek, geçen yıl 50 bin dekarlık alanda bitkisel üretimi geliştirme projesi hayata geçirdiklerini hatırlattı. Keleş "15 bin dekarlık alandaki çörek çörek otu yetiştiriciliği ile Türkiye'de ilk sıraya yerleştik" dedi.

Türkiye "Dünya'ya" yeter
Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Özkan Yalım, üreticinin özellikle gübre konusunda acilen desteklemeye ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. Adalet ve Kalkınma Partisi Uşak Milletvekili İsmail Güneş, gübre destekleri konusunda çalışmanın sürdüğünü ifade ederek "2020 yılında tarımsal hasılada 330 milyar TL'ye ulaştık. Avrupa'da birinci dünyada ilk onun içindeyiz. Türkiye kendine de Dünya’ya da yetiyor" dedi.

Desteklemede yeni dönem
Adalet ve Kalkınma Partisi Uşak Milletvekili Mehmet Altay da teknoloji ve bilimle üreticiyi buluşturmanın, üreticiye verilebilecek en büyük destek olduğunu vurguladı. Altay, ayrıca tarımsal desteklerin ‘gerçek’ tarım üreticisine ulaşmasını sağlamak konusunda çalışmaların da tamamlama aşamasına geldiğini söyledi.

Uşak Üniversitesi’nin standında "İklim Değişikliği ve Tarım", "Yem Bitkileri ve Çayır Meraların Hayvan Beslemedeki Önemi", "Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Tarımsal Atıklar", "Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği" konularında gerçekleştirilen seminerler ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

projects-5505-1631877114808-foto3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.