Mülteci çocuklardan ‘barış’ şarkıları

Mülteci çocuklardan ‘barış’ şarkıları

Savaştan kaçan sığınmacı çocuklar ve ailelerinin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için ilk kez İzmir’de oluşturulan "Dünya Mülteci Çocuk Korosu" konser verdi.

Yaşları 8 ile 12 arasında değişen 25 Suriyeli çocuk sahne aldı. Başkan Akpınar da projenin sahibi Muharrem Dayanç ile birlikte şarkı söyledi.


BESTELERLE BARIŞA YOLCULUK

Konak Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen "Bestelerle Barışa Yolculuk" adlı konsere, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke, Zeynep Altıok Akatlı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Abdül Batur, Mustafa İnce, Hasan Arslan uluslararası temsilciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Antakya Medeniyetler Korosu’nun da mülteci çocuklara eşlik ettiği konserde Arapça, Türkçe, İngilizce ve Fransızca şarkılar seslendirildi. Bir Dünya Bırakın, Hayat Bayram Olsa ve Güzel Günler Göreceğiz şarkılarına salondakiler de eşlik etti.

unnamed-(1)-106.jpg


AKPINAR, MÜLTECİ ÇOCUKLAR İÇİN SÖYLEDİ

Projeye destek sağlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da projenin mimarı Müzik Eğitmeni Muharrem Dayanç ile birlikte, Memik Oğlan parçasını seslendirdi. Mülteci çocukların korosunun ardından, Şef Rengim Gökmen yönetiminde, dünyaca ünlü Piyanist Gülsin Onay’ın eşliğinde, Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası sahne aldı. Gecenin sonunda, geceye katılan ve destek verenlere plaketleri takdim edildi.   


“SİYASET İNSANA DOKUNMUKTAR”

CHP Grup Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke “Siyaset insanlara dokunarak yapılır. Bu gece bunun en güzel örneğini gördük. Sığınmacı çocuklarımız, burada öğrendikleri ve seslendirdikleri barış şarkılarını bir gün kendi ülkelerinde seslendirecek ve biz o zaman kazanmış olacağız” dedi.

 
“SORUNLARI MÜZİKLE ANLATIYORUZ”

Projenin ‘mimarı’ Müzik Eğitmeni Muharrem Dayanç “Toplumun dezavantajlı kesimlerinin sorunlarına dikkat çekmek için sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyoruz ve bunları müzikle anlatıyoruz” diye konuştu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da savaşın durması ve barışın dünyaya hakim olabilmesi için Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmamız gerektiğini söyledi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.