Mülteci Dayanışma Platformu Karaburun'da incelemeler yaptı

Mülteci Dayanışma Platformu Karaburun'da incelemeler yaptı

İzmir Mülteci Dayanışma Platformu, Karaburun’da mültecilerin tutulduğu belediyeye ait düğün salonuna giderek incelemelerde bulundu.

ASYA YAYAŞARİKİZ/ MEDYA EGE- Söz konusu salona gidip incelemelerde bulunan İzmir Mülteci Dayanışma Platformu üyeleri yaptıkları incelemeler sonrası bir basın açıklaması yaptı.

whatsapp-image-2022-09-24-at-15-43-48.jpeg

Vatandaşlar ve yetkililerle görüşen platform üyeleri Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın kendilerini bilgilendirdiğini belirtti. Erdoğan’ın “İlçe halkının durumdan muzdarip olduğunu, aslında sığınmacıların Jandarmaya ait daha uygun mekanlarda tutulmasının uygun olacağını ancak belediyeye ait bu düğün salonunda tutulduklarını, buranın koşullarının insani olmadığını, demir korkulukların bu şahıslar güneş altında kalmasın diye Belediye tarafından yapıldığını, hijyen konusunda da destek olduklarını, ancak bu konuda yetki ve imkanlarının olmadığını, muhatabın Göç idaresi olduğunu” söylediğini dile getiren platform sığınmacıların yemeklerini temin eden lokantacı ile de görüştü. Lokantacının verdiği bilgiye göre mültecilere günlük 20,00 TL.lik iki öğün yemek verdiklerini, bazen kalanların 20 kişi olduğunu ancak iki üç gün 350 kişiye yemek çıkarmak durumunda kalındığı ortaya çıktı.

"KABUL EDİLEMEZ BİR DURUM"

İzmir Göç İdaresindeki yığılmadan dolayı göçmenlerin bu durumda kaldığını belirten platform üyelerinden Meral Kaplan “Günlük 20,00 TL.lik iki öğün yemek verdiklerini, bazen kalanların 20 kişi olduğunu ancak iki üç gün 350 kişiye yemek çıkarmak durumunda kaldıklarını söyledi. Bu olay 4 yıldan beri devam etmektedir, ancak son yılda İzmir Göç İdaresinin Geri Gönderme Merkezinde yer sıkıntısı olduğu için yığılma olmaktadır. Sığınmacıların tutuklu muamelesi görmesi kabul edilemez” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.