Murat Karayalçın, Foça’da Konferans Verdi

Murat Karayalçın, Foça’da Konferans Verdi

Geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Murat Karayalçın, Cumhuriyet Halk Partisi Foça İlçe Başkanlığının düzenlediği ‘‘2022’ye girerken Türkiye’’ konulu konferansın konuşmacısı oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Foça İlçe Başkanlığının düzenlediği ‘‘2022’ye girerken Türkiye’’ konulu konferansın öncesinde Murat Karayalçın, Yenifoça taş kahve ve Kozbeyli dibek kahvehanesinde vatandaşlarla bir araya geldikten sonra Atatürk Sosyal Yaşam Merkezindeki Foça Belediyesi Projeleri Tanıtım Toplantısına katıldı.

CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz konferansın açış konuşmasında; ‘‘Hayatı boyunca hem bürokraside hem siyasette önemli hizmetler veren Sayın Genel Başkanımız Murat Karayalçın’ın bilgi ve birikimlerini hep birlikte konuşacağız. Yoksulluğu konuşacağız, siyasetin geldiği noktayı konuşacağız, işsizliği konuşacağız. Ve yol haritamızı belirlemek için Sayın Karayalçın’ın bize vereceği ipuçlarını birlikte dinleyeceğiz.’’ dedi.

foto-3.jpg

Murat Karayalçın, ‘‘AKP artık Türkiye’yi yönetemiyor. AKP’nin artık gidici olduğu bir gerçek; artık gidiyor gitmekte olan. Bu aşamada belirli sorulara şimdiden yanıt vermemiz lazım. Gidiyor gitmekte olan da yerine kim veya kimler gelecek; gelecek olanlar neler yapacak, bunları ne kadar süre içinde yapacak? Bu sorulara verilecek yanıt, cumhurbaşkanı adayının profilini de ortaya koyacak. Muhalefet bu soruları yanıtlanmadan artık yola devam edemez.

Bunun için önümüzde iki seçenek var. Birincisi; anayasa değişikliği için kısa süreli birliktelik. Bu anayasa değişikliğini hazırlamak, halkın oyuna sunmak. Yaklaşık bir yıllık süre içinde bu değişikliği sağlayınca ittifak sona erecek ve yeniden seçime gidilecek. İkincisi; daha geniş kapsamlı, anayasa değişikliğini de içeren, 5 yıllık bir seçim döneminin sonuna kadar sürecek olan bir ittifak. Bu seçeneğin ülkemiz için daha uygun olduğunu düşünüyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, eylül ayında seçim olmasını beklediğin açıkladı. Bu CHP için seçime hazır olun talimatı, ittifak üyeleri içinse bir hedeftir.

foto-5.jpg

Bütün bu sorulara yanıt verebilmek ve seçime hazır olmamız için önümüzde muhtemelen üç aylık bir süre var. Bu süre içinde ülkenin önemli sorunlarına çözüm olarak sunacağımız projelerimizi hazırlamak zorundayız. Bunlar içinde en önemlisi CHP’nin, yurttaşların devlet erkine katılmasını sağlayacak projelerdir. Geçen ekim ayındaki Parti Meclisi’nde bir öneri yapıldı. İmza vererek yurttaşların kanun teklifi hazırlamalarına olanak sağlanması, aynı şekilde imza vererek yasaları veto edebilmesi sağlanacak. Bu yurttaşların yasama çalışmalarına dahil edilmesine imkan veriyor. Ben yurttaşların yürütmenin çalışmalarına da dahil edilmesi gerektiğine ve CHP’nin beklenen büyük sıçramayı bu yolla yapabileceğine inanıyorum. CHP bunu bir hedef olarak koymalı. Örneğin GAP sulama kanallarının tamamlanması için su bekleyen üretici ile devlet erki bir araya gelmeli ve çalışmalar buna göre yapılmalı.’’ dedi.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, usta siyasetçi Murat Karayalçın’a ve CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz’a teşekkür etti.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde, 22 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilen ‘‘2022’ye Girerken Türkiye’’ konulu konferansa; CHP İzmir İl ve Foça İlçe Yöneticileri, geçmiş dönem TBMM Başkan Vekillerinden Fehmi Işıklar, önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve önceki dönem Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in de aralarında olduğu eski belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, parti meclis üyeleri, eski parti başkanları, İYİ Parti Foça İlçe Yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Foçalılar katıldı.

foto-4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.