Muratpaşa Belediyesi'nin gurur günü

Muratpaşa Belediyesi'nin gurur günü

Muratpaşa Belediyesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla tamamlanan 9 projenin açılışını ve Yeşilbahçe Mahallesi Kapalı Katlı Semt Pazarı’nın temel atma törenini yaptı.

Muratpaşa Belediyesi, 35 bin 500 metrekare genişliğe uzanan Antalya’nın yeni yaşam alanı Ziya Gökalp Kent Parkı’yla birlikte 12 bin 20 metrekare genişliğe sahip 5 yeni park, Doğuyaka Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi, 75’inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi Spor Salonu, Memurevleri Mahallesi Eğitim ve Bilgi Merkezi’nin de bulunduğu projelerinin açılışını CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirdi. Yeşilbahçe Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nin temelinin de atıldığı tören, Ziya Gökalp Kent Parkı’ndan gerçekleştirdi. 


Sevilen sanatçı Koray Avcı ve ardından Türk Halk Müziği sanatçısı İlke Türkdoğan’ın sahne aldığı açılışta CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Çetin Osman Budak, Seyit Torun, CHP Antalya milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruşları başkanları yer aldı.   

muratpasanin-gurur-gunu-(4).jpg
‘BİR KÜLTÜR GELİŞTİRİYORUZ’


Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, burada yaptığı konuşmada Türkiye’de son 20 yılda moda bir belediyecilik şeklinin ortaya çıktığını söyledi. Bu belediyecilik şeklinin kendisinin aynı zamanda yegane yerel yönetim tarzı olarak ortaya koymaya çalıştığını aktaran Başkan Uysal, şunları söyledi:


“Bu anlayış şehirlere ‘Acaba buraya ne yapsak, bir tane bina var, kamu mülkü. Yap – işlet ile ne çıkar?’ Şehirler bitti mi, denizlere, ırmaklara bakıyorlar. Şehir üzerinden ne ekonomi gelişir diye yaklaşan bir belediyecilik tarzı egemen. Sosyal hizmet alanında ise bir şeyler dağıtarak o alanı hallediyorlar. İşte bizler bunun alternatifi, bunun dışında, şehrin ve insanların ihtiyaçlarına dayalı, toplumun mülkünü toplumun ihtiyaçlarına dönük harcamaya dayalı bir kültürü geliştirmeye gayret ediyoruz. Biz Ahmet İsvanlar’dan, Murat Karayalçınlar’dan, Ahmet Piştinalar’dan, Selahattin Tonguçlar’dan öğrendiğimizi tatbik ediyoruz.” 


Başkan Uysal; Muratpaşa Belediyesi’nce yapılan hizmet ve projeleri özet halinde anlatırken, bunları içeren tanıtım videosu katılımcıların beğenisini topladı.
 

‘KENTLERİ İNSANLARA TESLİM EDİYORUZ’
 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise konuşmasına “2019’a hazırlanın. Anneler özellikle sizlere söylüyorum. 2019’a hazırlık yapacağız ve çocuklarımıza onların hak ettiği demokratik Türkiye’yi bırakacağız” sözleriyle başladı. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:


“Biliyorsunuz bir parti var. Onların belediyecilik anlayışı ile bizim ki çok farklı. Onların anlayışında kentlerine ihanet ederler sonra itiraf ederler. Bizim anlayışımızda kente ihanet yoktur. Kente ve kentliye hizmet vardır. Onlar nerede yeşil alan görseler buraya nasıl gökdelen dikeriz derler. Biz buraya okul, park yapmalıyız, insanlar gelmeli buradan ayrılmamalı deriz. Onlar kentleri rantlara biz kentleri insanlara teslim ediyoruz. Aramızda bu kadar derin fark var.”
 

AL YAZMA BAĞLADILAR
 

Konuşmaların ardından, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Muratpaşa Belediyesi’nin kadın çalışmalarının simgesi ‘Al Yazma’lar CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve Belediye Başkanı Uysal’a kadınlar tarafından takdim edildi. 


Muratpaşa Belediyesi’nin toplu açılış ve temel atma töreni CHP Lideri Kılıçdaroğlu başta olmak üzere tüm protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 
 

ANTALYA MUHTARLAR BULUŞMASI
 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ziya Gökalp Parkı’ndan düzenlenen tören öncesinde Muratpaşa Belediyesi’nce yapımı gerçekleştirilen Erdal İnönü Kent Parkı’nda incelemelerde bulundu. Park içinde Türkiye Harp Malulleri Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Antalya Şubesi’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Ali Kuş tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu şehit ve gazi ailelerinin dertlerini dinledi. Ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu, Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlendiği Antalya Muhtarlar Buluşması’na katıldı. Antalya’nın farklı ilçelerinden gelen yaklaşık 700 muhtarla buluşan CHP Lideri, basına kapalı gerçekleyen buluşmada muhtarlarını sorularını yanıtladı.   

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.