Muratpaşa'da 21 bin 765 bitki ve çiçek gün sayıyor

Muratpaşa'da 21 bin 765 bitki ve çiçek gün sayıyor

5000 turunç fidanını, dikmeleri için Ağaç Bayramı’nda komşularına dağıtan Muratpaşa Belediyesi; bahar ve yaz mevsiminde parklara dikeceği 21 bin 765 adet bitki ve mevsimlik çiçeği de özenle yetiştiriyor

Muratpaşa Belediyesi; Ermenek Mahallesi’ndeki 35 dönümlük bir alanda kurulu Park ve Bahçeler Müdürlüğü Üretim Tesisi içindeki seralarında, bahar ve yaz mevsiminde parklara dikeceği 21 bin 765 adet bitki ve mevsimlik çiçeği de özenle yetiştiriyor. Yaklaşık 35 dönümlük alan üzerine kurulu olan ve İtalyan teknolojisiyle donatılan Muratpaşa Belediyesi seralarında üretim, çelikleme ve tohumdan yetiştirme ile yapılıyor. Köklenmelerinin ardından saksılanacak olan bitki ve çiçekler daha sonra parklara dikilecek. 

Muratpaşa Belediyesi; yetiştirdiği fidan ve mevsimlik çiçekleri, Muratpaşa sakinleri ile de paylaşıyor. Gül, kaktüs, karanfil, telgraf çiçeği, westringa, acem halısı, mercan çiçeği, muhlenbergia, çıtır taflan, bahçe külü, alacalı zakkum ve crassula ovata çiçek ve bitkileri, Muratpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Üretim Tesisleri’ndeki seralarda kökleniyor. Bu çiçek ve bitkiler daha sonra Antalya’nın güzelliğine güzellik katacak. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.