Muratpaşa'da Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi törenle açıldı

Muratpaşa'da Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi törenle açıldı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Ötekisiz bir belediyecilik yapıyoruz” dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi’nin açılışında “Muratpaşa’mızda ötekisiz bir belediyecilik yapıyoruz. Bütün insanlarımızı bir ve eşit addediyoruz. Yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Bu lafla olmaz. Uygulamaya dökeceksiniz. Yaşamınızın her alanına bunu nakşedeceksiniz” diye konuştu.


Muratpaşa Belediyesi’nin Yeşildere ya da bilinen adıyla Zeytinköy Mahallesi’nde yapımını tamamladığı Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi törenle açıldı. Açılış töreni için Antalya’nın dört bir yanından binlerce insan, farklı siyasi partilerin yöneticileri, belediye meclis üyeleri, Alevi – Bektaşi kurumlarının temsilcileri biraraya geldi. 
 

KAMU YÖNETİCİLERİNE SİTEM
 

Törene eşi Ümran Uysal’la birlikte katılan Başkan Uysal, açılışta yaptığı konuşmada, açılış için alanı dolduran binleri “Hacı Bektaş Veli’nin ‘Bir olalım, iri olalım diri olalım’ tavsiyesini yerine getirdiğimiz bir gün” sözleriyle selamladı. 
Başkan Uysal, Muratpaşa’da toplumu birleştirmek bütünleştirmek, barış içinde kardeşçe, etle tırnak gibi yaşatmak için çaba sarf ederken kamu yöneticilerinin törene yönelik ilgisizliklerine sitem etti. Başkan Uysal, “Kamu erkanının, bu törene bu kadar yabancılaşmaması, bu kadar ilgisiz kalmaması gerekirdi. Yerel kamu yönetimini temsil eden insanların, bulundukları konumların bilincinde olmaları gerekir” diye konuştu. 


‘LAFLA OLMAZ’


Muratpaşa’da bütün toplumumu biraraya getiren belediyecilik anlayışını uyguladıklarını dile getiren Başkan Uysal, bu anlayışın temelini insanların vergilerinin her kuruşunu insanlara harcanmasının oluşturduğunu söyledi. Başkan Uysal, konuşmasına şöyle devam etti: 


“Muratpaşa’mızda ötekisiz bir belediyecilik yapıyoruz. Bütün insanlarımızı baş tacı ettiğimiz bir belediyecilik yapıyoruz. Ramazan ayında 55 bin komşumuzla iftarımızı açıyoruz, Muharrem’de 10 bin komşumuzla lokma paylaşıyoruz. Paskalya bayramında yabancı ülkelerden komşularımızı ziyarete gidiyoruz. Bütün insanlarımızı bir ve eşit addediyoruz. O çerçevede uygulama yapaya gayret ediyoruz. Yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Bu lafla olmaz. Uygulamaya dökeceksiniz. Yaşamınızın her alanına bunu nakşedeceksiniz, uygulayacaksınız” 


MUTLU VE GÜLÜMSEYEN MURATPAŞA


Başkan Uysal, bu anlayışla hayata geçirilen hizmetlerle Muratpaşa’nın mutlu, gülümseyen ve yaşam kalitesi yükselen bir kent olduğunun altını çizdi.


Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi’nin yer aldığı Zeytinköy bölgesinin de 4 yıldır hiç olmadığı kadar büyük bir dönüşüm yaşadığına dikkat çeken Başkan Uysal, değişimin Muratpaşa Belediyesi mülkiyetinde olan arazilerinin satışıyla başladığını söyledi. Bu ihale süreçlerinin büyük oranda hali hazırda kullananların mülk sahibi olduğu bir şekilde tamamlandığını kaydeden Başkan Uysal, bunu cadde ve sokakların açılmasıyla hızlı bir şehirleşmenin izlediğini aktardı.
 

ZEYTİNKÖY GÜZİDE BİR MAHALLEYE DÖNÜŞÜYOR
 

Sonrasında sosyal hizmet projelerinin birer birer hayata geçirildiğini dile getiren Başkan Uysal, “Son olarak insanlarımızın kültürlerini yaşayabileceği, Cem salonu, ve konferans salonu içeriği de olan bu binamızı hizmete açtık. Bu bir dizi zincir çalışmadan sonra Zeytinköy bölgesi Muratpaşa’mızın çok güzide bir mahallesine dönüştü” diye konuştu. 
 

CHP LİDERİNDEN KUTLAMA
 

Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından Zeytinköy Cemevi dedesi Ali Tolu’nun açılış gülbengini okumasıyla devam eden törende demokratik kitle örgütleri ve Alevi kanaat önderleri adına konuşmalar gerçekleştirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da kutlama telgrafı gönderdiği açılış töreni, aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, CHP Antalya milletvekilleri Mustafa Akaydın, Niyazi Nefi Kara’nın da bulunduğu protokolün açılış kurdelesini kesmesiyle devam etti. 
 

AKKİRAZ KONSERİ
 

Açılışın ardından protokol üyeleri Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi’ni gezerken tören Türk halk müziğinin önemli isimlerinden Sabahat Akkiraz konseriyle sona erdi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.