Muratpaşa’dan babalara destek

Muratpaşa’dan babalara destek

Muratpaşa Belediyesi, Anne Çocuk Eğitim Vakfı’yla (AÇEV) 3 – 11 yaş arası çocuk sahibi babalara yönelik Babalık Destek Programı uyguluyor.

 

Muratpaşa Belediyesi, daha demokratik, daha mutlu bir aile ve toplum yapısının oluşmasına destek amacıyla, 3- 11 yaşlarında çocuğu olan babalara yönelik kısa adı BADEP olan ‘Baba Destek Programına’ başladı.

BADEP NEDİR?

BADEP, Türkiye’de babaların çocuklarının gelişiminde daha etkin ve olumlu bir rol oynamaları için geliştirilen bilimsel temelli bir eğitim programıdır. Katılımcı babalar, çocuklarının gelişimiyle ilgili bilgi düzeylerini arttıran, iletişim becerileri kazanmalarını sağlayan ve bunun sonucunda daha demokratik tutumu benimsemelerine yol açan eğitimler almaktadır.

TAMAMEN ÜCRETSİZ

BADEP, 15 – 20 kişilik gruplar halinde yürütülüyor. Program 3 – 6 ve 7 -11 yaş dönemi çocuklarını babalarına yönelik iki modül halinde uygulanıyor. 10 hafta süren program haftada 1 gün 2 saat süreyle gerçekleştiriliyor.

Muratpaşa Belediyesi’nin Dutlubahçe Mahallesi’nde bulunan kreşinde devam eden BADEP’te 12 baba yer alıyor. Her Cuma saat 18.30’dan 20.30’a eğitimlere katılan babalar, örnek olay çalışması sırasında çocuklarını çok sevdiği bebekler, pelüş oyuncaklar, animasyon karakterlerini kullanıyor.

Tamamen ücretsiz olan BADEP’e 3 – 11 yaş arası çocuğu bulunan her baba başvurabilir. BADEP’e katılmak için Muratpaşa Belediyesi Kreş Müdürlüğü’ne başvuru yapmak yeterli.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.