Mürüvet Balcılar yeniden Buca Kent Konseyi Başkanı

Mürüvet Balcılar yeniden Buca Kent Konseyi Başkanı

Buca Kent Konseyi seçimli Genel Kurul toplantısı yapıldı.

 

Buca Kent Konseyi seçimli Genel Kurul toplantısı yapıldı. Mürüvet Balcılar ve Yıldız Yılmaz’ın aday olduğu seçimlerde, Balcılar 154 oy alarak yeniden Buca Kent Konseyi Başkanı seçildi. Yoğun katılımın olduğu Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Kentte oluşturmaya çalıştığımız tablo buydu. Seçilen yönetimle birlikte kentimiz için çalışıp, kararlar alıp daha yaşanabilir bir Buca için projeler üreteceğiz” dedi.

Buca Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı Buca Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Yoğun bir katılımın olduğu toplantıya Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, muhtarlar, dernekler, kooperatifler ve çok sayıda Bucalı vatandaşlar katıldı.

Mevcut başkan Avukat Mürüvet Suatoğlu Balcılar ve Yıldız Yılmaz’ın aday olduğu seçimde toplam 154 üye oy kullandı. Balcılar, 117 oy alarak yeniden Buca Kent Konseyi Başkanı olurken, Yıldız Yılmaz 37 delegenin oyunu aldı. Genel Kurulda 10 kişilik yürütme kurulu seçimi de yapıldı.

Genel Kurul aynı zamanda toplantının divan başkanlığını yürüten Türkiye Kent Konseyleri Platformu Kurucusu Prof. Dr. Adnan Akyarlı’nın açış konuşmasıyla başladı. Akyarlı, Genel Kurul toplantısına gösterilen yoğun katılımın Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın sivil toplum kuruluşlarına bakışının ve verdiği desteğin bir göstergesi olduğunu söyleyerek, tebrik etti.

Kentin ortak akıl ile demokratik bir şekilde yönetilmesi için çalıştıklarını belirten Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, mahalli politikaların oluşturulması, kentlilik bilincinin geliştirilmesi için Buca Kent Konseyi ile birlikte çalıştıklarını, çalışmaya da devam edeceklerini söyledi. Buca Kent Konseyi Genel Kurul toplantısına gösterilen yoğun ilgi ve katılımdan dolayı çok sevindiğini vurgulayan Başkan Piriştina, “Yönetime halkın katılımını arttırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kentte oluşturmaya çalıştığımız tablo buydu. Seçilen yönetimle birlikte kentimiz için çalışıp, kararlar alıp daha yaşanabilir bir Buca için projeler üreteceğiz. Kazanan Buca olacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde Avukat Mürüvet Suatoğlu Balcılar ve Yıldız Yılmaz kıyasıya bir mücadele sergiledi. Konsey delegasyonu tarafından yapılan oylama sonucu Mürüvet Balcılar 117 oy alarak yeniden Buca kent Konseyi Başkanlığı’na seçildi.

Balcılar’ın başkanlığındaki yürütme kurulunda ise Sadiye Akgül, Ramize Sevilmiş, Özkan Yorulmazbaş, Hakkı Serin, Gülsüm Karaçaylaklı, Nevriye Keyik, Oral Dünyaoğulları, Hüseyin Çimenli, Yılmaz Yıldız ve Hatice Gürsan Solak yer aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.