MÜSİAD, "Değişen dünyaya kendimizi hazırlamalıyız"

MÜSİAD, "Değişen dünyaya kendimizi hazırlamalıyız"

Ege Bölgesi’nin en büyük şehri İzmir’de MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve beraberindeki heyet, MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı’nın ev sahipliğinde bir dizi ziyaret, toplantı ve açılışa katıldı.

İzmir ziyareti kapsamında sektöründe öncü birçok MÜSİAD üyesi firmayı ziyaret eden Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, yerinde faaliyetleri ve çalışmaları inceleyerek bölgede ziyaretlerde bulundu ve üyelerle yapılan toplantıda Türkiye ve dünya ekonomi gündemine ilişkin önemli mesajlar verdi.

Abdurrahman Kaan ve beraberindeki heyetin geçen hafta yaptığı İzmir ziyareti kapsamında ilk durağı valilik oldu. İzmir Valisi Selim Köşger’i makamında ziyaret ederek, MÜSİAD’ın pandemi sürecindeki çalışmaları ve bölgesel faaliyetlerine yönelik Köşger’e bilgi verildi, karşılıklı istişarelerde bulunuldu. Kaan, valilikteki görüşmenin ardından MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı ve Saygılı Rulman Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Saygılı’yı ve Ömeroğlu Tarım’ın sahibi Hüseyin Ömeroğlu’nu işletmelerinde ziyaret ederek üretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Kaan ve Saygılı, MÜSİAD İzmir üyelerinden Hasan Büyükkutlu’yu, şirketi Kutlusan’ın üretim tesislerinde ziyaret ederken; ulaşım, lojistik ve milli savunma sanayi alanındaki teknolojik atılımlarıyla öne çıkan BMC'nin İzmir fabrikasında Yönetim Kurulu Üyesi Taha Yasin Öztürk ile bir araya gelerek üretim faaliyetlerine ilişkin bilgi aldı. 

Ayrıca heyet, İzmir ziyaretleri kapsamında MÜSİAD İzmir üyesi Atarlar Petrol’ün yeni akaryakıt istasyonun temel atma törenine katıldı ve ardından üye ziyaretlerine, Şenol Günaydın’ın şirketi Liva Pak, Musa Uygul'un şirketi Uygul Mobilya ve Mustafa Yaşar'ın firması olan Efendioğulları Zeytinyağı ile devam etti, firmaların çalışmalarına yönelik istişarelerde bulundu.

0-(2)-227.jpg

'MÜSİAD İZMİR HASBİHAL TOPLANTISI' GERÇEKLEŞTİ

MÜSİAD İzmir Şubesi’nin ev sahipliğinde MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD Yerel Üst Kurul Başkanı Ahmet Şekerli, MÜSİAD Üst Kurul Başkanı Oktay Dede, MÜSİAD Yeni Turizm Kaynakları Geliştirme Komitesi Karavan Turizmi Çalışma Grubu Başkanı Ümit Hotaman, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı ve birçok üyenin katılımıyla yapılan Hasbihal Toplantısı maske-mesafe-hijyen kuralına dikkat edilerek Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi Ertuğrul Gazi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

MÜSİAD İzmir Şubesi’nin ev sahipliğinde MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın katılımıyla düzenlenen Hasbihal Toplantısında üreten ve gelişen güçlü Türkiye yolunda önemli istişarelerde bulunuldu, MÜSİAD’ın yeni projeleri masaya yatırıldı.

TÜRKİYE "İNSAN İNSANIN YURDUDUR" ANLAYIŞINI YÜCELTTİ

Hasbihal Toplantısında açılış konuşmasını yapan MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, pandeminin yükseldiği dönemde ülkemizin dünyaya yapmış olduğu yardımlarla örnek duruşuna işaret ederek, “İnsan insanın kurdudur” anlayışından “İnsan insanın yurdudur” anlayışına geçmeye şiddetle ihtiyacımız olduğunu belirterek “Türkiye’nin bu inançla insanı merkeze alan dünya düzenine yatırım yaptığını, bunu yücelttiğini görüyoruz” dedi.

Saygılı “MÜSİAD helal kazanç ve bereket kapısıdır. MÜSİAD “Medine Pazarı” anlayışıyla hareket ederek kardeşlik hukukunu gözeten, Anadolu’nun müteşebbis gücünü Cenab-ı Hakk’ın rızasına uygun şekilde kullanan "dava sahibi" insanların yuvasıdır, milletimizin evidir. "MÜSİAD ruhu" kadim medeniyetimizden aldığımız mana ruhudur. Bizim birlikteliğimiz kendi değerleriyle hareket eden, kendi değerlerini savunan hakiki birlikteliktir” dedi.

Gündemdeki gelişmelere değinen Bilal Saygılı, “Avrupa’da İslam karşıtlığı giderek yükseliyor, Macron ve Batılı liderler dinimize, Peygamberimize ve Müslüman kardeşlerimize saldırıyor, İslam’ın güncellenmesinden bahsediyorlar. Ecdadımız Fatih’in, Kanuni’nin, Yavuz’un tarihte onlara nasıl cevap verdiğini tekrar hatırlatmak isterim. Bizim Fransa’dan korkumuz yoktur” diye konuştu.

DÜNYA HER 20 YILDA BİR GÜNCELLENİYOR

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Covid-19 pandemi süreci ve sonrasına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak “ekonomide birleştirici güç” anlayışıyla hareket eden MÜSİAD’ın yeni projelerini anlattı ve tüm üyeleri 18-21 Kasım 2020'de TÜYAP’ta yapılacak MÜSİAD Expo Fuarı’na davet etti.

Abdurrahman Kaan “Son 100 yılımıza baktığımızda dünyanın her 20 yılda bir güncellendiğini, dünyada bir dönüşüm yaşandığını görüyoruz. Yaşadığımız son 20 yıl, 11 Eylül 2001 sonrasında yaşanan gelişmelerin devamı olarak okuyorum. 2020 Mart ayında dünya üretiminin pik yaptığı noktada, dijital geleceğe hükmeden bir şehirden çıkarak dünyaya yayılan Covid-19’la karşılaştık. Pandeminin dünyadaki değişim-dönüşümde büyük sonuçları olacak” dedi.

MÜSİAD YÖN AÇAN BİR STK

MÜSİAD üyelerini her yönü ile geliştirmeye çalıştıklarını ve Türkiye’nin güçlü üretim üssü olması için çalışan MÜSİAD’ın yön açıcı bir STK olduğunu vurgulayan Kaan, dünyada önümüzdeki iki yılın biraz sıkıntılı geçeceğini ifade ederek şöyle konuştu: “2022 Haziran ayına kadar Covid’in devam edeceğini öngörüyoruz. Bununla birlikte üretmeye, yüreğimizle çalışmaya çok ihtiyacımız var. Dünya enerjisinin %70’nin bulunduğu bir bölgedeyiz. Dünya değişiyor bizler de iş yapma biçimlerimizi değiştirmeliyiz. Gelecek için sorumluluk almalıyız. MÜSİAD ruhuyla hareket ederek helal-haram çizgisini korumalıyız, berekete inanarak değerlerimizden ve çizgimizden taviz vermeden istikamet üzere ilerlemeliyiz. Alternatif ekonomik modellerimiz, projelerimiz oluyor bunları uygulayabilirsiniz. Daha iyisini yapmak için koşturalım çünkü bunu yapmadığımız takdirde figüran olarak kalmaya devam ederiz. Güçlendiğiniz zaman ticari durum da değişiyor. F-35 uçaklarının verilmemesi veya dünyada yaşanan ticaret savaşlarının arka planında bu var. Yeni dönemde de ekonomik istihbarat savaşları yaşanıyor. Bu konuda da uyanık olmak zorundayız. Yeni ekonomik gelişmelere yeşil ekonomi ve yenilebilir enerji kaynakları noktasında değişen dünyaya kendimizi hazırlayalım” ifadelerini kullandı.

Üreten ve gelişen güçlü Türkiye yolunda önemli gelişmelerin ele alındığı toplantı sonunda MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, İzmir’e ve Ege bölgesine yapmış olduğu ziyaret ile MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın üyelere büyük moral ve güç verdiğini vurgulayarak kendisine çok teşekkür etti ve gecenin anısına hediye takdim etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.