MÜSİAD İzmir, ‘İş Dünyasını Geleneksel İftar Programı’nda bir araya geldi

MÜSİAD İzmir, ‘İş Dünyasını Geleneksel İftar Programı’nda bir araya geldi

MÜSİAD İzmir Şubesi Geleneksel İftar ve 9. Nostalji Programı Kaya İzmir Termal Oteli Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

İftar programına İzmir Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği, MÜSAİD Genel Başkan Yardımcısı Ali Reis Topçu, MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, Rektörler, Ak Parti İl Başkanı, Bölge ve İl Müdürleri, STK Yöneticileri, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Türk Tasavvuf Müziği Dinletisi’nin sunulduğu program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Ezan-ı Şerif’i okumasıyla başladı.

 

Gecenin açılış konuşmasını yapan MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, “Hem kuruluşumuzdan bugüne İzmir’de MÜSİAD gönül vermiş üyelerimizle, hem de siz gönül dostlarımız ve misafirlerimizle bir aradayız. Bu vesile ile MÜSİAD İzmir’i başarılı çalışmalarıyla bugünlere getiren tüm başkan ve yönetim kurulu üyelerimize şükranlarımı sunuyor, vefat eden üyelerimize, Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum” dedi.

 

29 Mayıs tarihinin kendileri için önemli bir gün olduğunu ifade eden Ülkü, “Bugün 565 yıl önce 29 Mayıs 1453 yılında yine bir Salı günü gerçekleşen İstanbul'un fethinin yıldönümündeyiz. İstanbul'un fethi ile yalnız Türk ve İslâm tarihini değil, tüm dünya tarihini derinden etkileyen çağ açıp çağ kapayan en önemli olaylardan biri olarak tarihe geçmiştir. Bu vesileyle bundan 565 yıl önce, daha 21 yaşında genç bir sultan iken Peygamber Efendimizin müjdesine ve övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet'i, onun kahraman ordusunu ve rahmetle yâd ediyoruz” dedi.

 

Büyüyen Türkiye’de üretimin ve istihdamın artırılması ve ülke ekonomisinin ileriye taşınması için siyasette istikrar ortamı çok önem arz ettiğini söyleyen Ülkü, “İstikrar da halkın desteği ile göreve gelmiş güçlü iktidarlarla mümkün olmaktadır. 24 Haziran seçimleri ile Türkiye, geçmişin gereksiz tartışmaları ve ihanet kalkışmalarını geride bırakacaktır. İş dünyası olarak ülkemizin geleceği adına inanıyoruz ki; bu seçim sonuçları, 2023 hedeflerimizin gerçekleştirilmesi ve güçlü Türkiye’ye giden yolda bütün engellerin bertaraf edilebilmesi adına büyük bir dönüm noktası olacaktır” diye konuştu.

 

İftar yemeğine katılan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de insanı hayata bağlayan en önemli değerlerden birinin de "paylaşmak" olduğunu söyledi. Şengül, "Üzerimize düşen ciddi sorumluluklar var. Bu sorumluluk sadece siyaset yapmak, kendi ilimizde ya da ülkemizde iktidar olup yönetmek değil. Bulunduğumuz coğrafyada bize gözünü kulağını dikmiş milyonlarca mazlum var" dedi.

 

Mazlumların geleceği için hem siyasetçilere hem de iş adamlarına büyük sorumluluk düştüğünü belirten Şengül, onlara umut olmaya devam edeceklerini belirterek, "Vicdansızlıklara karşı dik duran, ’Dünya beşten büyüktür’ diyen bir lidere destek vermek hepimizin görevi. Bu salondaki herkesten bu desteği bekliyoruz. Önümüzde zor bir süreç var. Allah’ın izniyle, küçümsedikleri milletimiz sağduyusuyla bütün haksızlıklara karşı liderimizin arkasında dik durdu. Dik durup eğilmeden yolumuza devam edeceğiz. Milyonlarca insana umut olacağız ya da kaybedeceğiz ve bu coğrafya kaybedecek, masum insanlar kaybedecek. Biz inancımız gereği hep bu dünya için yaşamıyoruz öteki dünya için de çalışıyoruz. İnşallah bu çıktığımız yolculukta Allah bizi yanlışa düşmekten korur, bize güç ve kuvvet verir” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.