MÜSİAD'dan 'OHAL' açıklaması

MÜSİAD'dan 'OHAL' açıklaması

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Ümit Ülkü, Olağanüstü hâl (OHAL) ile ilgili bir açıklama yayımladı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Ümit Ülkü, Olağanüstü hâl (OHAL) ile ilgili bir açıklama yayımladı.

Ülkü yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

“Ülkemiz ve milletimiz 15 Temmuz gecesi büyük bir badire atlatmıştır. Ne yazık ki; bu olaylar sırasında çok sayıda şehit verilmiştir. Her şeye rağmen ordusu, polisi, siyasetçisi ve milletiyle tam bir kenetlenme sağlayan Türkiye Cumhuriyeti, ağır bir bedel ödese de bu demokrasi sınavından çok daha güçlenerek çıkmıştır. Ancak ülkemizin geleceğine kast eden bu FETÖ adlı terörist yapının, Cumhuriyetin kılcal damarlarından bile temizlenmesi için önümüzdeki dönem çok önemlidir. Bu çerçevede hükümetimizin aldığı 3 ay süreli OHAL kararının çok önemli olduğunu düşünüyoruz.

OHAL uygulamaları sayesinden devlet kademeleri çok daha hızlı hareket etme kabiliyeti elde ederken,  demokrasiye karşı hareket eden unsurlara çok daha etkili şekilde müdahale edilebilecektir.

Bu nedenle OHAL demokrasinin kısıtlanması olarak değerlendirilmemelidir. İş dünyası olarak ülkemizin sağlam ekonomik yapısına güveniyor ve önümüzdeki dönemde planlı yatırımlarımıza aynen devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz. Devletimiz ve hükümetimizin bundan önceki dönemde olduğu gibi bundan sonra da atacağı kararlı adımların en büyük destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.