MÜSİAD'ın Dost Meclisi'ne Mahmut Özgener konuk oldu

MÜSİAD'ın Dost Meclisi'ne Mahmut Özgener konuk oldu

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesinin Dost Meclisi toplantısına İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener konuşmacı olarak katıldı.

Her ay geleneksel olarak yapılan Dost Meclisi toplantısında bu ay İzmir Ticaret Odası’nın çalışmaları konuşuldu. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve TÜRAP Expo Sinevizyon filmi gösterildiği toplantıda açılış konuşması yapan MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, MÜSİAD’ın 28 yılda güzel işler başardığını söyledi.

MÜSİAD’ın bugün, 11 bini aşkın üyesi, yurt içinde 86 ve yurt dışında 87 farklı ülkede 215 noktada faaliyet gösteren yapısı ile dünyanın en geniş, en etkin STK kuruluşu olduğunu söyleyen Ülkü, “İzmir Şubesi olarak da 250 üyemiz ile yaklaşık 22.000 kişiye istihdam sağlıyoruz” dedi.

Geçtiğimiz hafta İstanbul’da iki önemli organizasyona imza attıklarını söyleyen Ülkü, “Bunlardan bir tanesi biraz önce tanıtım filminde de izlediğimiz TÜRAP Türk-Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği organizasyonunda gerçekleşen ve 1600 Arap ile yatırımcıları buluşturan 5. Türk-Arap Yapı İnşaat Malzemeleri fuarı oldu. Diğer organizasyon da 21-24 Kasım tarihlerinde CNR Fuar Merkezi’nde “İş Burada!” sloganıyla gerçekleşen 17. MÜSİAD EXPO oldu. Aynı anda küresel iş dünyasından temsilcilerin makroekonomi gündemini konuştuğu 22. (IBF) Uluslararası İş Forumu, yüksek teknoloji üreten kuruluşların ve savunma sanayiinin bir araya geldiği High-Tech Port ve geleceğin iş adamları ve sanayicilerini buluşturan UGİK (Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi)’e de ev sahipliği yaptık. Yerelde bölgemizin, genelde de ülkemizin ticari ilişkilerini geliştirmek, yeni yatırımlar ve iş ortaklıklarına zemin hazırlamak üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener Dost Meclisi'ne katılan MÜSİAD İzmir üyelerine İzmir Ticaret Odası’nın faaliyetleri hakkında sunum gerçekleştirdi. Bir yıl önce çıktığı İzmir Ticaret Odası seçimleri yolculuğunda kendisini yalnız bırakmayan MÜSİAD üyelerine teşekkür eden Mahmut Özgener, “İzmir’in tüm sivil toplum örgütleri ile bir araya gelerek projelerimizi paylaşacağız, birlikte yapmanın yollarını arayacağız” dedi.

Geçmişte Endüstri 4.0’dan tarım modeline, dijitalleşmekten girişimciliğe kadar bir çok konularda şehrimizin tüm dinamiklerinin hem fikir olduğunu söyleyen Özgener, “Bunları hep konuşmuşuz ama konuşmaktan öteye geçememişiz. Ama şimdi icraat zamanı diyoruz. Projelerimizi gelin hep beraber yapalım. İki projeyi çok önemsiyoruz. Birincisi tarıma dayalı organize ihtisas bölgeleri kurulmasını çok önemsiyoruz. Bu konuda da Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Ege İhracatçılar Birliği ile ön protokolü geçtiğimiz hafta kurduk. 11 tane tarıma dayalı organize sanayi bölgesi kurmayı hedefliyoruz. Bu konuda hükümetimiz yüzde 60-80 hibe destek sağlıyor. Bu İzmir’de verilen ilk hibe destektir. Bu konuda Hükümetimize Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Diğer bir projemiz de Karabağlara sığamayan İzmir mobilya sektörü için Torbalı Organize Sanayi Bölgesi’nin hemen yanındaki 830 dönümlük arazide OSB’si kurulması oldu” dedi. Özgener, İzmir’in girişimcilik ve inovasyon kentine dönüşümüne yönelik yürütülen çalışmaları kapsamında, konuyla ilgili Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla, Aralık ayı içerisinde Yönetim Kurulunuzu ziyaret ederek hedeflerimizi sizlere aktarmayı, görüş ve önerilerinizi almayı arzu ediyoruz dedi.

Çok sayıda iş insanının katıldığı toplantı sonunda soruları cevaplayan Mahmut Özgener’e MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, hediye takdim ederek teşekkür etti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.