Musk, Tesla'sını uzaya fırlatarak paranın...

Musk, Tesla'sını uzaya fırlatarak paranın...

Dünyanın en güçlü ticari roketini, Tesla marka spor arabasıyla birlikte uzaya fırlatan iş adamı Elon Mask, yaklaşık 90 milyon dolara mal olan bu girişimiyle, "paranın satın alamayacağı" reklamı da yapmış oldu

Tesla'nın Üst Düzey Yöneticisi Musk’ın 2002 yılında kurduğu SpaceX’in ürettiği Falcon Heavy isimli roket, Salı günü Florida eyaletindeki Kennedy Uzay  Merkezi'nden sorunsuz şekilde uzaya fırlatıldı.

İnsanoğlunun uzay serüveninde bir mihenk taşı olarak nitelenen 70  metre uzunluğundaki Falcon Heavy, 27 motoruyla birlikte 64 metrik ton ağırlık  taşıyabilmesi sayesinde tüm zamanların en güçlü ticari roketi unvanını kazandı.  Tamamen dolu bir Boeing 737 yolcu uçağını yörüngeye taşıyacak güce sahip olduğu  belirtilen Falcon Heavy'yi fırlatılması, SpaceX'e yaklaşık 90 milyon dolara mal  oldu.

Falcon Heavy’nin benzeri roketlere kıyasla ucuz sayılabilecek uzay yolculuğu, dünya genelinde büyük heyecan yaratırken, tarihi fırlatma anı birçok  uluslararası televizyon kanalı tarafından canlı olarak yayınlandı. Yüz  milyonlarca kişinin televizyonlarından izlediği fırlatma görüntülerini, Youtube’da 13 milyondan fazla kişi takip etti. Ayrıca, sosyal medyada hakkında en  çok konuşulan konu haline gelen Falcon Heavy’e ilişkin paylaşımların altında  hemen her dilden yorumların olması, fırlatmaya gösterilen ilginin boyutunu ortaya koydu.

SpaceX'in son roketinin başarılı olmasının uzaya daha büyük uydular ve  daha akıllı robotlar gönderilmesinin yanı sıra bir zamanlar sadece hayal olarak  görülen uzay yolculuğu gibi çığır açan gelişmelere ön ayak olacağı  tahmin ediliyor.

Uzaya giden ilk otomobil bir Tesla oldu

Falcon Heavy’nin içine Tesla’nın Roadster model aracını  yerleştirilmesi ise en az rekotin fırlatılması kadar gündem yarattı.

Kırmızı Tesla'nın sürücü koltuğunda astronot kıyafetleriyle “Starman”  (Yıldız adam) adı verilen cansız bir mankenin oturtulması ile araba Mars’ın  yörüngesine yerleştirilirken radyosundan David Bowie'nin “Space Oddity”  şarkısının çalınması, izleyenleri gülümseten detaylar arasında yer aldı.

Musk, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, otomobilindeki kameraların  takipçilere uzaydan "inanılmaz manzaralar" sunacağını taahhüt etmişti.  Nitekim,  şu an Mars ile Jüpiter arasında yolculuğuna devam eden Tesla'dan gelen  görüntüleri görenler hayranlıklarını gizleyemiyor.

Uzaya giden ilk otomobil olarak tarihe geçen Roadster’ın 6 ayda  yaklaşık 200 mil yaparak Mars’a ulaşmasının bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.