Musk'ın koltuğu sallanıyor

Musk'ın koltuğu sallanıyor

Musk'a borsa dolandırıcılığı davası açıldı.

Tesla'nın sahibi Elon Musk'ın başı Ağustos ayında attığı tweet nedeniyle dertte. Şirket hisselerini toplayacağını ve hisse sahiplerine hisse başı 420 dolar ödeme yapılacağını duyuran, daha sonra da vazgeçtiğini açıklayan Musk'a borsa dolandırıcılığı davası açıldı. Musk'ın halka açık şirketlerde yöneticilik yapmasının yasaklanması da talep ediliyor

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın sahibi Elon Musk'ın başı attığı bir tweet nedeniyle dertte. Ağustos ayında attığı tweet'le şirket hisselerini toplayacağını ve hisse sahiplerine hisse başı 420 dolar ödeme yapılacağını duyuran Musk'a borsa dolandırıcılığı davası açıldı. 

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Musk'ın, Tesla hisselerini geri toplamak ve borsadan çekmek için mali kaynağı bulduğuna ilişkin açıklamasının "doğru olmadığını ve yanlış yönlendirici" olduğunu savundu.

KOLTUĞU DA TEHLİKEDE

Musk, borsa açıklamasından haftalar sonra, yatırımcıların tavsiyeleri ile bu plandan vazgeçtiğini duyurmuştu. Borsa Komisyonu, açıklama ile borsaya ve yatırımcılara zarar verildiğini söyleyerek, oluşan "ciddi karmaşıklık" nedeniyle finansal bir ceza da talep ediyor.

Dava ile 47 yaşındaki Musk'ın halka açık bir şirkette yöneticilik yapmasının yasaklanması talep ediliyor. Musk, ABD merkezli uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX şirketinin de yöneticisi konumunda.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.