Müslümanlar Yahudi Mezarlığı İçin Para Topladı

Müslümanlar Yahudi Mezarlığı İçin Para Topladı

ABD'de yaşayan Müslümanlar, Missouri eyaletinde saldırıya uğrayan Yahudi mezarlarının onarılması için 57 bin dolar topladı.

"Yahudi Mezarlığının Tamiri için Müslümanlar Birleşti" adlı  kampanyanın yürütüldüğü "launchgood.com" internet sitesinde yapılan açıklamada  Missouri'deki Chesed Shel Emeth Yahudi kabristanında tahrip edilen 170'den fazla  mezar taşının tamiri için gereken 20 bin doların üç saatte toplandığı belirtildi.
 
Açıklamada, "Mpower Chang" ve "Celebrate Mercy" Müslüman yardım  kuruluşları tarafından düzenlenen kampanyada, şu ana kadar 57 bin doları aşkın  bağışın toplandığı kaydedildi. 
 
Belirlenen hedefe ulaşılmasına rağmen bağışların devam edeceğine  dikkat çekilen açıklamada, mezar taşlarının tamirinden artan parayla ülke  genelinde saldırıya uğrayan Yahudi merkezlerine destek olunacağı vurgulandı.
 
Açıklamada, Yahudi toplumuyla dayanışma içinde olan Müslüman  Amerikalıların, kutsal mekanlara yapılan saldırıyı kınadığı ve konuyla ilgili  Yahudi toplumuna en derin üzüntülerin sunduğu aktarıldı.
 
Dün Missouri'deki Chesed Shel Emeth Yahudi kabristanında 170'den fazla  mezar taşı tahrip edilmişti.
 
Ocak ayında da ABD'nin 26 eyaletinde bulunan 48 Yahudi toplum merkezi,  yaklaşık 60 kez bombalı saldırı tehdidi almıştı. Tahliyelerden sonra yapılan  aramalarda merkezlerin hiçbirinde bomba bulunamamış ve ihbarların asılsız oluğu  belirtilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.