Mustafa Altıoklar'a Cumhurbaşkanı'na Hakaretten Dava

Mustafa Altıoklar'a Cumhurbaşkanı'na Hakaretten Dava

Ünlü yönetmen Mustafa Altıoklar'a Cumhurbaşkanı'na hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamasıyla dava açıldı.

İstanbul'un fethinin 563. yılı çerçevesinde gerçekleştirilen kutlamalara dair sosyal paylaşım siteleri üzerinden eleştiri yönelten Mustafa Altıoklar hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamalarından soruşturma başlatıldı.

Basın Suçları Soruşturma Bürosuna bağlı olarak görev yapan Cumhuriyet Savcısı Cevat İşlek, konuyla ilgili olarak Yenikapı'da düzenlenen platform ile İstanbul'un fethinin 563. yılı vesilesiyle gerçekleştirilen kutlamaları Twitter üzerinden sert eleştiren Mustafa Altıoklar hakkında soruşturma açtı.

Altıoklar Twitter'da ne dedi?

İstanbul'un fethinin 563. yılı kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen organizasyon hakkında iki dandik taka olarak nitelendirdiği gemilerin Haliç'in uysal sularından geçirilmesini fetih şenliği olarak kutlamasını hakaret içerikli mesajla eleştirdi.

Mustafa Altıoklar tam olarak aşağıdaki cümleyi kurdu;

"İki dandik takayı Haliç'in uysal sularından geçirip, topu topu Avcılar kadar bir üvey kasabayı gasp etmeyi fetih diye kutlayan aptal; elbette bilmezsin; senin Ecdad-ı Osman'ın yalvararak Haçlıya teslim ettiği İstanbul'u, Mustafa Kemal'in ölümüne kavgasıyla kurtardığını ve elbette bilemezsin, sana hayatın estetiğini yaşamayı önerdiğini -fani dünyada hem insan-ı kamil olarak ve lakin bilimden feyz alarak.. Ama sen kanser gibisin be kardeşim. İçinde büyüyüp beslendiğin organizmayı bitirdiğinde, kendini de öldüreceğini bilmeyecek kadar kanser..."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.