Mustafa Metin Yardımcı'dan Başkan Soyer'e eleştiri!

Mustafa Metin Yardımcı'dan Başkan Soyer'e eleştiri!

Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği Genel Başkanı Mustafa Metin Yardımcı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kentteki STK’ları görmezden geldiğini belirtti.

Çağdaş kentlerin ileri demokrasi anlayışında STK’ların en temel unsurlar arasında yer aldığını ifade eden Genel Başkan Mustafa Metin Yardımcı, “İzmir’de faaliyet gösteren ve farklı illeri temsil eden sivil toplum kuruluşları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’in STK’lara yönelik bu tavrını anlamsız bulmaktadır. Unutulmamalıdır ki, kentler sivil toplum kuruluşları ile birlikte yürütülecek koordineli çalışmalarla sorunlarının üstesinden çok daha kolaylıkla gelebilirler.” dedi.

mustafa-metin-yardimci.jpg

2019’dan bu yana elle tutulur bir aktivite olmadı

Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği Genel Başkanı Mustafa Metin Yardımcı, yerel seçimlerin gerçekleştirildiği 2019 yılının Mart ayından bu yana Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’deki STK’lara yönelik elle tutulur bir faaliyeti olmadığını ifade ederek “Şunu anlayabiliriz. Dünya genelinde bir pandemi süreci yaşandı. Ancak sonrasında da sivil toplum dünyasının beklentilerini karşılayabilecek proje düzeyinde bile bir aktivite maalesef olmadı.” diye konuştu.

Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği Genel Başkanı Mustafa Metin Yardımcı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e seslenerek “Sivil toplum kuruluşları sadece seçim zamanlarında kapısı çalınacak kuruluşlar değildir. Sosyal faaliyet gerçekleştiren, binlerce üyesine bir mesaj vasıtasıya ulaşmayı başaran sivil toplum kuruluşlarını yok saymak, görmezden gelmek, çağdaş demokrasi ilkeleriyle de tezat oluşturmaktadır.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.