Mustafa Pilevneli’nin sergisi sona eriyor

Mustafa Pilevneli’nin sergisi sona eriyor

Doğaya bakan, doğayı gören usta ressam Mustafa Pilevneli’nin sergisi sona eriyor.

Doğayı tuvale taşıyan usta ressam Mustafa Pilevneli’nin Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde 8 Kasım’da açılan sergisi sona eriyor.

Eserlerini farklı teknikler kullanarak yaratan, yüreği doğayla ve doğa için çarpan Mustafa Pilevneli’nin sergisi güzel sanatlar liseleri, güzel sanatlar fakülteleri öğretmen ve öğrencileri başta olmak üzere çok sayıda sanatseverden yoğun ilgi gördü. 

Sergiyi gezen ve sanatçı Mustafa Pilevneli’nin kendisine ve eserlerine hayranlığını dile getiren bir sanatseverin şu görüşü, sergiyi ve sanatçıyı en iyi tanımlayan söz oldu: “Sanatçı Mustafa Pilevneli doğayı sadece gözleriyle değil yüreğiyle görmüş. Gezdiği ve gördüğü yerleri tüm renkleriyle bize getirmiş.” 

Mustafa Pilevneli Sergisi 1 Aralık 2018 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. 

mustafa-pilevneli-fotografi.jpg

Mustafa Pilevneli kimdir?

1940 yılında İstanbul’da doğdu.  1960’da,  adı daha sonra Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak değişen Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Dekoratif Resim Bölümü’nden mezun oldu ve aynı okulda 50 yıl görev yaptı. 

Mimaride gerçekleştirdiği cam, mozaik, vitray, seramik, ahşap ve beton sanat eserlerinin dışında gravür, suluboya ve resim tekniklerinin çeşitlemeleriyle sayısız sergiler açtı, ödüller aldı.

Prof. Mustafa Pilevneli elli yılı aşkın sanat hayatında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve ardından Işık ve Doğuş Üniversitelerinde birikimini ve sanat heyecanını genç öğrencilere aktaran derslerini sürdürmeye devam etmiştir. Sanat çalışmalarına halen kendi atölyesinde devam etmektedir.

Ödüllerinden bazıları:

Stuttgart Şehri Sanatçıları Teşvik Yarışması Ödülü 1963

İskenderiye Bienali (Mısır) Gravür Ödülü 1971

Cumhuriyetin 50. Yılı Kültür Bakanlığı Resim ödülü 1973

Arkeoloji Müzeleri Sanat Ödülü 1975

19.DYO Resim Yarışması Başarı Ödülü 1985


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.