Mutluluk ve rahatlığın anahtarı “Minimalizm”

Mutluluk ve rahatlığın anahtarı “Minimalizm”

“Minimalizm” felsefesi insanları az eşya ile sade ve doğal yaşama yönlendiriyor.

Günümüz teknolojisiyle beraber değişen yaşam tarzları, insanları fazla tüketime yönlendirerek sadelikten uzaklaştırıyor. Bu yaşam tarzı karşısında duran “minimalizm” felsefesi insanları az eşya ile sade ve doğal yaşama yönlendiriyor. Minimalist yaşam tarzı hakkında açıklamalarda bulunan Milim İç Mimarlık’ın sahibi Mimar Rıdvan Karahan, bu felsefi yaklaşımın yalnızca eşyalardan arınmak olduğunu değil bireyin kendisini sadeleştirdiğini belirtti.

whatsapp-image-2019-08-25-at-12.01.42.jpeg

Minimalist yaşam tarzını benimsemiş olan Mimar Rıdvan Karahan, bu anlayışı uygulamak için öncelikle zihinlerin temizlenmesi gerektiğini söyledi ve ekledi: “ İnsanlar ihtiyacı kadarını kullanmalı ve evdeki eşyalardan yedikleri yiyeceklere kadar hayatlarının her anında bu anlayışa sahip olmalıdır. Eşyaları yalnızca eşya olarak görmeli ve “ben bunu neden almıştım?” sorusunu kendine yönelterek fazlalıklardan kurtulmalıdır. Daha sakin ve rahat bir hayat için minimalizm önemli bir adım.” Minimalist yaşayan bireylerin kendilerine daha fazla zaman ayırabildiğini söyleyen Karahan; “Bu yaşam tarzını benimseyerek isteklerinize daha rahat ulaşabilirsiniz. Örneğin beş kazak almak yerine çok istediğiniz markanın kazağını satın alabilirsiniz veya görmek istediğiniz bir şehre, fazla eşyalara ödediğiniz miktarla gidebilirsiniz.”

whatsapp-image-2019-08-25-at-12.01.44.jpeg

Akımın temelinde fazla eşyalardan kurtulma anlayışı varmış gibi görünse de asıl amaç, kişinin kendine zaman ayırmasını sağlamak, hayatını, düşüncelerini hatta konuşmasını sadeleştirmektir.

whatsapp-image-2019-08-25-at-12.01.43.jpeg

MİNİMALİST YAŞAM TARZI NEDİR?

Minimalizme ayak uydurarak yaşamak, fazla tüketimden uzaklaşıp ihtiyacı olan kadarı tüketmek anlamına geliyor. 1960’lı yıllarda ortaya çıkan minimalizm akımı, günümüzde her şeyin yoğun tüketilmesine bağlı olarak daha çok tercih ediliyor. Bu anlayış ile sadelik ve doğallığı tercih ederek hayatınızdan fazlalıkları atıp asıl istediklerinize daha fazla yoğunlaşabilirsiniz. İlk olarak kendinizi eşyaların sadece eşya olduğuna inandırıp, nesnelerden arınarak bu akımı benimsemeye başlayabilirsiniz. Evinizdeki fazla eşyalar, kıyafetler, ayakkabılar hatta bardaklardan arındığınız zaman ne kadar rahatladığınızı göreceksiniz.

whatsapp-image-2019-08-25-at-12.01.42-(1).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.