Muz kabuğuyla ayakkabılarınızı silerseniz bakın ne oluyor...

Muz kabuğuyla ayakkabılarınızı silerseniz bakın ne oluyor...

Muz kabuklarıyla ayakkabılarını silince çıkan sonuca inanamadı!

Potasyum deposu olan muzun tansiyonu düşürme, kalbi aritmilerden koruma, kas güçsüzlüğünü azaltma gibi onlarca faydası var. Muzun yanı sıra kabuklarının da bilinmeyen çok sayıda faydası bulunmaktadır. İşte muz kabuğunun faydaları ve kullanım alanları…
 

Akne 

Muz kabuklarında yer alan yüksek besin değeri onu harika bir akne ilacı haline getiriyor.  Muz kabuğunun beyaz kısmıyla akneli cildinize 15 dk boyunca masaj yapabilirsiniz.  Bu masajı birkaç gün tekrarlayın ve mümkünse bu tedaviyi gece yatmadan önce uygulayın. Bu yöntemi uyguladıktan sonra ertesi güne kadar yüzünüzü yıkamayın.

Saç maskesi 

Bu kolay ev yapımı maske saçınızın daha parlak ve yumuşak olmasını sağlayacaktır. 1 adet olgunlaşmış muzu, 1 adet avokadoyu ve 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağını karıştırın.  Sonrasında maskeyi saçınıza sürüp 30 dk boyunca bekletin.  Daha iyi sonuçlar için haftada 2 defa uygulayın.

Ayakkabı parlatma

Muzun iç kısmıyla ayakkabılarınızın dış kısımlarını ovarak daha parlak hale getirebilirsiniz. Ancak muz kabuğunun tamamen kahverengi olmamasına dikkat edin.

Ciltteki mürekkep lekesi 

Cildinizde yer alan mürekkep lekelerini çıkarmak için muz kabuklarını kullanabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.