Müzik Aletleri

Müzik Aletleri

Hayatımızın vazgeçilmez hobilerinden birisi olan ve hayatımızın her karesini, her saniyesini, her acımızı; kederimizi, mutlu olduğumuz anları vesaire paylaşabildiğimiz bir sanattır müzik.

Bir de bu müziğin oluşumunun en önemli parçası olan müzik aletlerimiz var. Geçmişten günümüze bu müzik aletlerinin tanıtımına bakalım.

Bağlama:

Geçmişten günümüze denildiğinde aklımıza edebiyat tarihimizden de aşna olduğumuz “kopuz” çalgısı gelse de aslıda bahsettiğimiz şey aynıdır. Kopuz zaten bağlama çalgısının atası olarak bilinmektedir. Bağlamanın en önemli özelliklerinden birisi ise bir oktavlık sese uyum sağlayıp, müziğe renk katabiliyor olmasıdır. Bağlama, yani bir diğer ata adıyla kopuz ozanların çalgısıydı ve halkın acısını, hüznünü, kederini paylaşmak ve bu halka hitâp etmek amaçlı çalınırdı.

Gitar:

Hemen hemen hepimizin hâkim olduğu hatta ilk akla gelen müzik aleti gitardır. Her zaman popülerliğini ve müzikte mevkisini koruyan bu enstrüman da epey eskiye dayanmaktadır. İki telli çalgılardan birisi olan tambur, gitarın atası olarak da bilinir. Daha sonrasında ise dört ila beş tel ile evrilen bu gitar günümüzde klasik gitar, akustik gitar, elektro gitar, bas gitar, perdesiz gitar, lap steel gitar, 7 telli gitar, 12 telli gitar, caz gitar olmak üzere fazlasıyla çeşitlere ayrılmaktadır.

304447.jpg

Keman:

Keman denildiği zaman İtalya’da on altıncı yüzyılda yaşayan Amati ailesini kesinlikle anmak gerekir. Zira keman, çallo ve violinin temel ebatlarını bu aile sağlamıştır. Bu müzik aletinin doğuşu ise solistin sesine eşlik etmek, yankı vermek amaçlı çıkmıştır. Daha sonrasında ise sanat merkezlerinde konserleri verilecek kadar büyük ilgi görmeye ve önemli bir müzik aleti olmaya yer tutmuştur.

Piyano:

Bartolomeo Cristofori tarafından icat edilen bu enstrüman çağımıza yakın bir buluştur. 1700’lü senelerde bulunan bu enstrüman bulunduktan sonra geliştirilerek müziğin en nadide parçalarından birisi hâline geldir. İster rock, ister slow müzikte kullanılabiliyor. Yahut solo çalınarak klasik eserler verilebilen bir müzik enstrümanıdır. Piyanonun bir diğer özelliği ise depresyon tedavisinde kullanılıyor olması. Kimi depresyon tedavilerinde Mozart gibi klasik sanatçılar dinletilerek, hastanın ruhunun dinlenmesi sağlanıyor.

Dilerseniz bu ve bunun gibi müzik aletlerini https://www.elitmuzik.com.tr/kategori/muzik-aletleri
linkinden sipariş verebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.