Mylasa Rotary Kulübü'nden “Doğanın Uyanışı" konseri

Mylasa Rotary Kulübü'nden “Doğanın Uyanışı" konseri

Mylasa Rotary Kulübü, Ağustos ayında meydana gelen büyük orman yangınlarına dikkat çekmek için Milas’ın Çökertme Mahallesi’nde “Doğanın Uyanışı” adlı senfonik bir konser organize etti.

Geçtiğimiz Ağustos ayında büyük bir orman yangını atlatan Milas’ın Çökertme Mahallesi’nde Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu’na bağlı Milas Rotary Kulübü, “Doğanın Uyanışı” adıyla senfonik bir konser düzenledi. Mandıra Filozofu isimli sinema filmiyle ün kazanan ve halk arasında da “Mandıra Filozofu Koyu” adıyla bilinen koyda Şef Tuncay Mızrak yönetimindeki Milas Belediyesi Senfoni Kent Orkestrası’nın dinletisi ücretsiz olarak gerçekleşti.

cokertme-konser-foto-3.jpg

Konser öncesinde Çökertme Mahallesi’nde toplanılıp yürüyüş yapılarak Mandıra Filozofu Koyu’na gidilen konserin açılışında konuşma yapan Mylasa Rotary Kulübü Başkanı Ünsal Orhan, “Mylasa Rotary Kulübü olarak yangın bölgelerine destek vermek amacıyla 3 adet Toplum Birliği kurduk. Bunlar Çökertme, Akçakaya ve Gürceğiz Toplum Birlikleri… Çökertme Toplum Birliğini kurarken düşüncemiz bölgemizin turistik bir yer olması sebebiyle buna yönelik projeler üretmekti. İlk olarak da 1 Ekim Dünya Habitat Günü etkinlikleri kapsamında “Doğanın Uyanışı” isimli senfoni dinletimizi yaptık. Ücretsiz olan bu etkinlikte amacımız yangın sonrası oluşan tahribata dikkat çekmek, burada hayatın devam ettiğini göstermekti.

cokertme-konser-foto-4.jpg

Yaptığımız bu uyanış çağrısının yerine ulaştığını gördük ve çok mutlu olduk. En başından beri bölgeye tam destek veren ve katılımlarıyla bizleri onurlandıran Bölge Federasyon Başkanımız Nedim Atilla’ya, Direktörümüz Şafak Alpay’a, Bölge Başkan Yardımcımız Ayşe Özmen’e, Bodrum Rotary Kulübü Başkanımız Jülide Tunçel’e, Karia Rotary Kulübü Başkanımız Saide Kurt’a ve organizasyon sürecinde destek veren tüm üyelerime, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Kurduğumuz 3 Toplum Birliği ile alanlarında sürdürülebilir ve desteklenebilir projeler oluşturmaya devam edeceğiz. Afet bölgelerinde oluşan maddi ve manevi hasarları en aza indirmek için çabalarımız sürdüreceğiz.” açıklamasında bulundu.

Rotary Bölge Federasyonu Başkanı Nedim Atilla, “Rotaryenler daha iyi daha yeşil bir dünya hayal ediyorlar. Böyle kapkara bir ortamda yaşamak istemiyorlar. Yangın bölgelerindeki yaraları yeni kurduğumuz 12 toplum birliği ile sarmaya çalışıyoruz.” dedi.

cokertme-konser-foto-5.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.