Naci Görür aynı yer için yine uyardı: Her an 7.4 büyüklüğünde deprem olabilir

Naci Görür aynı yer için yine uyardı: Her an 7.4 büyüklüğünde deprem olabilir

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, daha önce de dikkat çektiği Yedisu fay hattını bir kez daha hatırlattı. Yedisu fayının en son 1784’te kırıldığını da belirten Görür, Tunceli-Pülümür’de her an 7.4 büyüklüğünde bir depremin meydana gelebileceğini söyledi.

Daha önce de katıldığı programlarda ve sosyal medya hesaplarından Bingöl-Karlıova bölgesine yönelik uyarılarda bulunan Görür, katıldığı bir televizyon programında “Endişe ettiğimiz yerler var” diyerek Yedisu fay hattına ve bu fay üzerinde bulunan noktalara dikkat çekti.

naci-gorur-5.webp

Marmara depreminin yanısıra Yedisu fay hattında da her an deprem beklediklerini söyleyen Görür, şöyle konuştu: "Marmara ve Erzincan ile Karlıova arasındaki kesimde deprem bekliyoruz. Yedisu fayı üzerinde. Tunceli-Pülümür’ün olduğu yerde aşağı yukarı 7.4 büyüklüğünde deprem olabilir. Burada en son deprem 1784’te. Dolayısıyla epey zaman geçti. Erzincan depremi buraya muhtemelen enerji de transfer etmiş olabilir. Bu Doğu Anadolu fayındaki hareketler de belli ölçüde burayı biraz etkilemiş olabilir. Endişe ettiğimiz yerlerden biri bu."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.