Nakçı ve Umutoğulları’ndan Kocaoğlu ve Selvitopu çıkışı

Nakçı ve Umutoğulları’ndan Kocaoğlu ve Selvitopu çıkışı

Gazeteciler Adem Nakçı ve Mithat Umutoğulları kent gündemini değerlendirdi.

İki gazetecinin gündeminde CHP’nin kitlesel eylem yapacağı açıklamaya İzmir Büyükşehir Belediyesinin destek vermemesi ile Karabağlar Belediyesi’nin hizmetleri masaya yatırıldı.

 

Genel Merkezi’nin Çorum’da düzenleyeceği kitlesel açıklamaya İzmir’den katılımın beklendiği kadar olmayabileceğini belirten Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kendisini seçtiren partisine ve partisinin örgütüne bugüne kadar hiç yardım etmemesini gündeme getirdi.

UMUTOĞULLARI: BU MAKAMI SANA KAZANDIRAN CHP

Gazeteci Mithat Umutoğulları, “Örgüt bir eylem için Türkiye’deki tüm örgütlerini davet ediyor. Miting dışında ilk kez kitlesel eylem için örgüt üyeleri çağrılıyor. İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu örgütü dizayn etmek için her şeyi yapıyor mevzu örgüt faaliyetlerine gelince bir tek örgüte yardım etmeyen belediye başkanı. Bir otobüs vermemesi. Partiliyi korumuyor kollamıyor” dedi.

UMUTOĞULLARI: SAHİP OLDUĞUN MAKAMI CHP VERDİ SANA

Başkan Kocaoğlu’nun bu tutumunun anlaşılır olmadığını kaydeden Umutoğulları, CHP örgütlerinin bunu görmesi gerektiğini söyledi:

“Sahip olduğun makamı CHP verdi ama. Cebinden ver o zaman. Bu makamı sana kazandıran CHP. Partinin örgüt faaliyetleri için hiçbir şey yapmayacaksın. Adalet Yürüyüşü’nde küçük belediyeler tüm ihtiyaçları karşıladı. Örgüt ve devlet işlerini karıştırma diyorsun ama bir şey oldu mu gelip örgüte söylüyorsun ama. CHP örgütleri de bunu görecek, bilecek. Öyle ilçeler var ki, ‘biz nasıl götüreceğiz’ diyor örgüt. Bu hamama girmiş de öbürü de Hilton’da yaşıyor kusura bakma. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının Türkiye’yi dizayn etmesi lazım, on katrilyon bütçen var, bırak İzmir’i Türkiye’yi dizayn etmelisin sen. İki firmaya otobüs ver dese bu rüşvet mi olur? Aziz Kocaoğlu korkuyorsa bu işi yapmayacak o zaman? İzmir’den katılım beklendiği gibi olmayacak o yüzden de.”

BİNDİĞİN ARABANIN MODELİ NE? HANİ PARA YOKTU, SATMIŞTIN SEN

Mithat Umutoğulları, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun belediyeyi borçlu devraldığı açıklamasını yapıp makam arabasını satmasının ardında eski belediye başkanı Sıtkı Kürüm’e operasyon yapması olduğunu savundu. Umutoğulları, Başkan Selvitopu’nun şu anda bindiği arabanın daha lüks olduğunu vurgulayarak, “İlk altı ayı çok önemlidir, nasıl başlarsa öyle gider demişti. Sarıgül. Muhittin Bey gelir gelmez arabasını satışa çıkardı. Sendikalarla anlaşamadı, eylem yaptı. Kendinden önceki başkanı yıpratma operasyonuydu. Belediyeyi yemişler bitirmişler, biz yeniden cenazeyi ayağa kaldırıyoruz. Belediye beş yıllık. Sıtkı Kürüm bu belediyeyi ne kadar batırabilir? Diğer başkanlar hiç ağlamadı, batırdılar ettiler demedi. O gün işçi maaşlarını ödeyemeyen belediye başkanı bugün nasıl ödüyor? Bindiği arabanın modeli ne? Arabasını satan adam Murat 124’e biner. Hani para yoktu, satmıştın sen. Böyle Ali Cengiz oyunlarıyla kendinden önceki partiliniz olan başkanına operasyon çekersen yarın bunlar senin önüne gelecek. Sen orada eğer başlatılmış bir projeyi, büyükşehir destek vermesine rağmen, tamamlamıyorsan ben orada başka bir şey ararım” şeklinde açıklama yaptı.

NAKÇI: UZUNDERE REKREASYON ALANI ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ

Gerçek Haberci İmtiyaz Sahibi Adem Nakçı da,Uzundere Rekreasyon Alanı’nın çürüme noktasına geldiğine dikkat çekti ve şunları söyledi:

“Orada Uzundere Rekreasyon Alanı projesi var. Burası Konak’a ait olduğu halde dönemin başkanı Muzaffer Tunçağ tarafından açılan yarışmada birinci olan proje. İki bin beş yüz dönümlük alan. Bu yapı ihaleye çıkıyor. Yapının toplam değeri yüz milyon tl. Temelleri atıldı. Tesis iki sene atıl kaldı. İş büyüdü. En son bu konuyu iki sene önce AK Partili meclis üyesi İmet Tunç gündeme getirdi. Oradaki Emlakların değeri arttı. Kentsel dönüşüm bölgesi orası. Çok güzel de bir tesis. Dile getirmesinin ardından dev bir açılış yapıldı. Amfi tiyatroyu açıyoruz dediler. Ki orası çürüme noktasına gelmişti. Açıldı bir hafta sonra kapandı. Şu anda üç beş salıncak ve kamelyalar var. Tesis öyle bir hale gelmiş ki çürümeye yüz tutmuş. Kırılmaz camlar bile parçalanmış. Bekçi var, niye dolanıyorsunuz demedi. Bizden sonra gündeme geldi. Akşehir’den Nasreddin Hoca Derneği yöneticileri aradı. Tesis bu haldeyse Nasreddin Hoca heykelini yıkın. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Bey ölü taklidi yapıyor.”

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Mithat Umutoğulları: Örgüt bir eylem için Türkiye’deki tüm örgütlerini davet ediyor. Miting dışında ilk kez kitlesel eylem için örgüt üyeleri çağrılıyor. İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu örgütü dizayn etmek için her şeyi yapıyor mevzu örgüt faaliyetlerine gelince bir tek örgüte yardım etmeyen belediye başkanı. Bir otobüs vermemesi. Partiliyi korumuyor kollamıyor.

Adem Nakçı: Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali. Çete davasından dolayı, sinekten yağ çıkarmak için suç icat etmek istedikleri için, çekincesi var sanırım. Sayıştay denetçileri çok geliyor. Bu siyasi faaliyete giriyor. Kendi kriterleri ve çizgisi var, onun dışına çıkmak istemiyor.

Mithat Umutoğulları: Sahip olduğun makamı CHP verdi ama. Cebinden ver o zaman. Bu makamı sana kazandıran CHP. Partinin örgüt faaliyetleri için hiçbir şey yapmayacaksın. Adalet Yürüyüşü’nde küçük belediyeler tüm ihtiyaçları karşıladı. Örgüt ve devlet işlerini karıştırma diyorsun ama bir şey oldu mu gelip örgüte söylüyorsun ama. CHP örgütleri de bunu görecek, bilecek. Öyle ilçeler var ki, ‘biz nasıl götüreceğiz’ diyor örgüt. Bu hamama girmiş de öbürü de Hilton’da yaşıyor kusura bakma. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının Türkiye’yi dizayn etmesi lazım, on katrilyon bütçen var, bırak İzmir’i Türkiye’yi dizayn etmelisin sen. İki firmaya otobüs ver dese bu rüşvet mi olur? Aziz Kocaoğlu korkuyorsa bu işi yapmayacak o zaman? İzmir’den katılım beklendiği gibi olmayacak o yüzden de.

Adem Nakçı: İç Anadolu örgütlerine heyecan getirmek istiyorlar sanırım.

Mithat Umutoğulları: İzmir örgütünden oraya otobüs gönderirsen herkes özenir, çalışır. Belediyenin olduğu yerde partimiz şöyle böyle yapıyor der. Veresiye satar gibi yaparsan kimseyi de örgütleyemezsin. Umarım düzelir.

Adem Nakçı: Acı bir durum. AK Parti’nin mitingleri yapılıyor, 250 bin kişi mi gelecek, yüz bin kumanya, 450 bin su geliyor. On kuruşa da alsan alacağın para 50 bin tl’ye su eder. Kumanyayı 3 liradan hesap et. Sadece su ve sandviç versen 400 bin gidiyor. İl başkan ya da genel merkezden karşılanmıyor. Ya belediyeler ya özel şirketler, kurumlar karşılıyor. CHP’de de bunu yapmak lazım. CHP kendi güçlü ekonomisini, burjuvasını yaratmadığı için bu sıkıntıyı yaşayacak.

Mithat Umutoğulları: Denetim komisyonu seçimleri vardı Bayraklı’da. AK Partili meclis üyeleri bir rapor hazırlamış. Başkana vermiş. Başkan okutma şansım yok. Birebir bakacağız. Bununla ilgili bir sıkıntı varsa, çalışan müdürleriyle ilgili, gerekli işlemi yaparız dedi. Merak ettim baktım, bu kadar önemli ve kritik bir şey. AK Partinin Denetim Komisyonu’nda üyeleri var. Bizim Bayraklı’da AK Parti olarak seçim kazanma şansımız yok, buradan bir şey tutturabilirsek, bardak çanaktan medet umuyorsan sen bitmişsin demektir. 200 milyon bütçesi olan bir belediye 20 30 bin liralık işlerden mi kendine menfaat sağlayacak? Bu kadar küçük zihniyetle iş yapanlar orada olmayı hak etmiyorlar. AK Parti’de Hüsnü Boztepe ve Ali Aslan vardı değil mi? Her hafta mecliste listeyi alıp biz Hasan Karabağ şunu yaptı bunu yaptı diyorlardı. Nerede bu adamlar? Bayraklı’da belediye başkanı doğru mu yanlış mı yapıyor herkes biliyor. Sen AK Parti grubu, meclis grubu, ilçe başkanı olarak küçük hesap yaparsan o hesapta boğulursun. Şaka gibi. Adamın aldığı kalemin peşine düşmüşsün. Ben çok şaşırdım, anlam veremedim.

Adem Nakçı: Orada Uzundere Rekreasyon Alanı projesi var. Burası Konak’a ait olduğu halde dönemin başkanı Muzaffer Tunçağ tarafından açılan yarışmada birinci olan proje. İki bin beş yüz dönümlük alan. Bu yapı ihaleye çıkıyor. Yapının toplam değeri yüz milyon tl. Temelleri atıldı. Tesis iki sene atıl kaldı. İş büyüdü. En son bu konuyu iki sene önce AK Partili meclis üyesi İmet Tunç gündeme getirdi. Oradaki Emlakların değeri arttı. Kentsel dönüşüm bölgesi orası. Çok güzel de bir tesis. Dile getirmesinin ardından dev bir açılış yapıldı. Amfi tiyatroyu açıyoruz dediler. Ki orası çürüme noktasına gelmişti. Açıldı bir hafta sonra kapandı. Şu anda üç beş salıncak ve kamelyalar var. Tesis öyle bir hale gelmiş ki çürümeye yüz tutmuş. Kırılmaz camlar bile parçalanmış. Bekçi var, niye dolanıyorsunuz demedi. Bizden sonra gündeme geldi. Akşehir’den Nasreddin Hoca Derneği yöneticileri aradı. Tesis bu haldeyse Nasreddin Hoca heykelini yıkın. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Bey ölü taklidi yapıyor.

Mithat Umutoğulları: İlk altı ayı çok önemlidir, nasıl başlarsa öyle gider demişti. Sarıgül. Muhittin Bey gelir gelmez arabasını satışa çıkardı. Sendikalarla anlaşamadı, eylem yaptı. Kendinden önceki başkanı yıpratma operasyonuydu. Belediyeyi yemişler bitirmişler, biz yeniden cenazeyi ayağa kaldırıyoruz. Belediye beş yıllık. Sıtkı Kürüm bu belediyeyi ne kadar batırabilir? Diğer başkanlar hiç ağlamadı, batırdılar ettiler demedi. O gün işçi maaşlarını ödeyemeyen belediye başkanı bugün nasıl ödüyor? Bindiği arabanın modeli ne? Arabasını satan adam Murat 124’e biner. Hani para yoktu, satmıştın sen. Böyle Ali Cengiz oyunlarıyla kendinden önceki partiliniz olan başkanına operasyon çekersen yarın bunlar senin önüne gelecek. Sen orada eğer başlatılmış bir projeyi, büyükşehir destek vermesine rağmen, tamamlamıyorsan ben orada başka bir şey ararım.

Adem Nakçı: Bu kentin rantı artsın diye Sıtkı Kürüm bir sürü şey yaptı. 170 partili genç çalışıyordu, yaptığı üç tesiste. Bunları yok ettin, tüm tesisleri kapattın. Bütün çalışan sayısını azalttın 150 aileyi aç bıraktın. Uzundere Tesisleri devreye girseydi 150 kişi iş sahibi olacaktı. Bundan vazgeçtin, yüz trilyonu gömdün oraya. Türkiye’nin diline pelesenk oldun. İşçi eyleminde çöpler dokuz gün toplanmadı. Eylem Sıtkı Kürüm Gediz şantiyesine gitti, işçilerle oturdu, yanınızdayız dedi. Saat 12.00’de eylemi bitirdi. Bu senin bu adama kinin ve nefretindi. Hakan Tartan zamanında şifreyle giriliyordu belediyeye. Sema Hanım geldi, hemen kaldırdı. Selvitopu, yayla gibi bir odada oturuyor. Karşısında özel kalem Ceyhan oturuyor. Üst kat tamamen bunlara ait. Dördüncü kat. Sen bu kente hizmet etmeye geldin, niye hizmet etmiyorsun. Allahtan büyükşehir belediye başkanı var. İZSU’nun başında karısı.

Mithat Umutoğulları: O kafeleri kapatıp insanları işsiz bırakacağına Bayraklı Belediyesi’ne gitsin. Ya da Tahir  Şahin’e gitsin. Menemen Karabağlar’ın dörtte biri bile değil. Bu adam bunları yapmış. Sen var olanı da bitirmişsin. Sen belediyecilik işlevini yerine getiremiyorsun, belediye başkanlığı sanattır, yetenektir bu iş. Personelin ve iş dünyası tarafından sevileceksin. Bayraklı’da en büyük iş dünyası yatırımları yapılıyor. Bir tane bürokrat, bizim iş yapmamızı engellediler diyemez. Zaten belediye başkanı teşvik ediyor. Kentin gelişmesine katkı koymaktır yerel yöneticinin görevi.

Adem Nakçı: Sen 5 bin oyla seçim kazandın. Karabağlar’da bir evde dört oy değil altı yedi sekiz oy vardır. 400 kişiyi altıyla çarpsan 6400 yapar. Seçimi kaybedersin kardeşim. Uzundere’de mobilyacılar, matbaacılar sitesi kuracaktı. Yüzdüler kuyruğuna gelindi. Jeolojik etüd geçersiz değil. Gelen planları iptal eden de Muhittin Beydi. Bugün devlet orada toplu konut yapıyor. O dönem büyükşehirde imardan sorumlu kim vardı, Muhittin Bey vardı. Karabağlar’ın o planlarını iptal eden oydu. Bu kentte yüz milyon Karabağlar için çok büyük para. İşte Neşet Ertaş Parkı. Bu da Sıtkı kürüm zamanında yapıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.