Nalan Öğretmen ve öğrencileri yüreklere sevgi ekiyor

Nalan Öğretmen ve öğrencileri yüreklere sevgi ekiyor

Minik kalplerin ele avuca sığmayan projeleri

Hayatın içinden geçen milyarlarca ömür var. Ve kaçımız sadece bir ömüre nefes oluyoruz? sorusunun cevabını hatta bir çok yaşanmış örnekleri sizlerle buluşturmaktan onur duyuyorum. 

Öyleyse gelin şimdi Antalya Kepez ilçesi Mehmet Kemal Dedeman İlkokulu değerli öğretmeni Nalan YAVUZ'un önderliğinde minik kalplerin ele avuca sığmayan projelerine bakalım.

Sıcak bir Antalya gününde Nalan öğretmenimiz ve değerli velilerinin kermes gününe davetliyim. Nalan öğretmenimizle yaptığımız sohbeti Medya Ege dergisine keyifle taşıyorum.

gox_1188.jpg

Evet Nalan Hanım, bugüne kadar yapmış olduğunuz projelerden bahseder misiniz bize?

▶Antalya Kepez İlçesi Mehmet Kemal Dedeman İlkokulu 4-C sınıfı olarak, öğretmenimiz Nalan YAVUZ öncülüğünde dört yıldır birçok proje gerçekleştirdik.

img-20181110-wa0025.jpg

Projelerimiz :

  • Lösemiye Karşı 1'iz

  • Kahraman Mehmetçiğe Moral Mektubu

  • Kalbimdesin Bayrağım

  • Çanakkale Kırık Buğday Gecesi

  • Sevgi Tüm Engelleri Aşar

  • Kendi Oyuncağını Kendi Yap

  • Sokaktaki Canlar

  • Gönüllü Torun

  • İdlipli Yanık Çocuklar Yalnız Değilsiniz

Hepsi de çocuklarımızı daha duyarlı, daha sevecen olarak yetiştirmeyi amaçlayan, büyük emek, sabır ve özveri isteyen sosyal sorumluluk projeleri.

img-20181110-wa0027.jpg

  • Bu topraklarda umudu çocuklar yeşertir diyerek çıktığımız yolda “ Lösemiye Karşı 1'iz “ dedik 4-C ailesi olarak. 2 yıldır üzerinde çalıştığımız bir projeydi bu. Amacımız lösemi ile mücadele eden minik yüreklere bu zor süreçte destek olmak, yanlarında olduğumuzu hissettirmek ve çocuklarımıza manevî duygular kazandırmak. Biz 4-C sınıfı olarak öğretmeni, öğrencisi, velisi tek yürek gönül gönüle , el ele bu çocuklara umut olabilmek adına kermesler düzenledik. Elde ettiğimiz gelir ile lösemili çocuklarımıza bağışta bulunacağız.

Her çocuğun gülmeye, yaşama sımsıkı sarılmaya, çocukluğunu doya doya yaşamaya hakkı vardır. Bu minik yüreklerin yüzünde küçücük bir gülümsemeye, onlara umut olmaya, hastane odası dışına çıkamayan çocukluklarını bir nebze de olsa yaşayabilmeleri için yanlarında olduğumuzu hissettirmek istedik. Onlara acılarını unutturmak, moral olabilmek, yüzlerindeki ufak bir tebessüme şahit olmak paha biçilemezdir.

  • Vatanımızın kahraman bekçileri olan Mehmetçiklerimizi de unutmadık projelerimizde. ”Askerimizin Ayağı Üşümesin” diyerek Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Afrin, Hakkari/ Çukurca, Gaziantep Askeri Birlikleri'nde vatani görevini yapan Mehmetçiklerimize 6.000 çift çorap gönderdik. Arta kalan 2.865 TL Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’na okulumuz adına bağışlanmıştır. Çocuklarımız asker abilerine güç vermek, yanlarında olduklarını hissettirmek adına moral mektubu yazdılar. O küçük yüreklerden duygu dolu sözler döküldü satırlara.
    img-20181110-wa0039.jpg

  • “Kalbimdesin Bayrağım” diyerek bayrağımızı sahip olduğu en değerli yerde kalbimizin üstünde taşıdığımızı hissettirmek amacıyla gerçekleştirdik projemizi. Bayrak bir ulusun bağımsızlığını temsil eder. Milleti millet yapan bir arada tutan değerlerin başında ay yıldızlı bayrağımız gelir. Bu bilinci çocuklarımıza bu güzel proje ile aşıladık.

  • Çanakkale Cumhuriyet’in aydınlık geleceğine atılan en büyük adımdır. Bu ruhu yaşamakve yaşatmak adına her yıl 18 Mart gecesi ‘ Çanakkale Kırık Buğday Gecesi” etkinliğini gerçekleştiriyoruz. Bu gecenin anlamına uygun olarak askerlerimizin şehit olmadan önce içtiği son çorba olan kırık buğday çorbasını dağıtarak aziz şehitlerimizi anıyor ve ruhlarına dualar okutuyoruz. Çocuklarımıza vatan – bayrak ruhunu aşılayarak, onlara bu vatan toprağının ne kadar zor şartlarda kazanıldığını şiir dinletisi ve oratoryolarla yaşatıyoruz.

  • En büyük engel sevgisizliktir diyerek ‘ Sevgi Tüm Engelleri Aşar’ dedik. Çocuklarımızın harçlıklarını biriktirip ihtiyaç sahiplerine 5 tane tekerlekli sandalye bağışında bulundular.

  • Her atık çöp değildir diyerek ‘ Kendi Oyuncağını Kendi Yap ‘ projesi ile çocuklarımız doğaya katkıda bulunmak amacıyla geri dönüştürmeyi öğrendiler.

  • Onlar bize emanet diyerek ‘ Sokaktaki Canlarımızı ‘ projemiz ile sokak hayvanlarını besleyerek, onların da yaşamasını, bu dünyada onların da yaşama hakkı olduğunu hissettirdik çocuklarımıza.

  • Gölgesinde hayat bulduğumuz koca çınarlara ‘ Gönüllü Torun’ oldu çocuklarımız. Yaşlılarımızı ziyaret ederek onların yalnız olmadığını, insanın sevgiye her daim ihtiyacı olduğunu anlattık çocuklarımıza.

  • Türkiye çöl olmasın diye yola çıktık ve çocuklarımızla birlikte büyüsün diyerek vatan toprağına dikilmek üzere  Tema Vakfına fidan bağışında bulunduk. Bundan sonra ise aynı yolumuzda daha fazla adımlarla yürümeye devam edeceğiz.

Böylesine güzel projelere imza atan insanlara sadece ve sadece minnetle canı gönülden teşekkür edilir. Ve ben teşekkür etmekle kalmayıp tüm projelerinizde "Ben de varım!" demek istiyorum. 
Yolunuz açık olsun Nalan öğretmen ve genç nesiller... 
 
Haber : Eylül Ayça Karakuş
 
img-20181110-wa0041.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.