Nalan Tuntaş son kitabını imzaladı

Nalan Tuntaş son kitabını imzaladı

Pandemi nedeniyle yapılamayan ve ertelenen Altınkum Yazarlar Festivali başladı.

Hayri Kandemir’in düzenlediği bu yıl 17. si gerçekleştirilen ve iki hafta sürecek olan Altınkum Yazarlar Festivali ilk gecesinde, Bircan Yıldırım, Dr. Fikret Yıldırım ve Nalan Tuntaş’ı edebiyatseverlerle buluşturdu. Okurlarıyla sohbet edip kitaplarını imzalayan yazarlar bir yıl aranın ardından sevenleriyle buluşmanın heyecanını yaşadı. İkinci gece Nalan Tuntaş ve Mustafa Balbay’ın katılacağı Altınkum Yazarlar Festivali 15 gün boyunca edebiyatseverlerle yazarları buluşturmaya devam edecek. Didim Belediye Başkan Yardımcısı Emine Öznur Gündoğdu ve Didim Belediyesi Kültür Müdürü Badeser Dumlupınar yazarlara katılım ve katkılarından dolayı plaket vererek teşekkür etti.

dsc-6018.jpg

İlk kitabı ‘İçimdeki Yalnızlık’, ile edebiyat dünyasına giren, yıllar içerisinde ‘Saatin Durduğu An’, ‘Zor Yıllar’, ‘Gölge Kadın’, ‘Cahide’, Arşipel’in Çocukları’ ve ‘Zirvede’ ile edebiyatseverlerin gönlüne taht kuran Nalan Tuntaş, Yitik Ülke Yayınları’ndan çıkan son kitabı ‘Kasabanın Pençeleri’ ile beğeni topladı. Kitaplarında genellikle bireyin yalnızlığı ve çağına tanıklığını ele alan Tuntaş, Kasabanın Pençeleri kitabında ufak bir kasabada yaşamanın zorluklarını, anlatır. Oraya dışarıdan gelen ve uyum sağlayamayan birinin yaşamını kasaba dedikodusu ve kendi kurallarıyla şekillendirmeye çalışarak cehenneme döndürecektir. Burası, içinde yaşayanları yoğurup biçimlendirerek kendi kalıbına sokmaktadır. Kitap sona yaklaştıkça kontrolden çıkan olaylarla, gerilimin başlayışı ve içinden çıkılmaz bir duruma gelişini anlatıyor. Okuru az olan bir ülke olmaktan dolayı üzüntü duyduğunu belirten Nalan Tuntaş, yine de pes etmediğini, yazmanın heyecanının bir başka olduğunu söyledi.

dsc-6063.jpg

“17 yıldır ülkemizin ünlü yazarlarını, Yazarlar Festivali’nde bir araya getiriyoruz” diyen Başkan Yardımcısı Gündoğdu ise, “Gerçekten butik ama çok anlamlı bir festival. Hayri Kandemir’in, Kültür Müdürümüz Badeser Dumlupınar’ın büyük emekleri var. Belediyemiz zaten bunu sahiplenmiş durumda” dedi. Kültür Müdürü Dumlupınar da sanata ve sanatçıya kapılarının her zaman açık olduğunu, Belediye olarak her zaman desteklemeye çalıştıklarını söyledi.

wi-220.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.