"Nalınlar" oyunu ile sahne aldılar

"Nalınlar" oyunu ile sahne aldılar

Yoğun katılımın gerçekleştiği oyun, dakikalarca ayakta alkışlandı

Afyonkarahisar Renkli İmgeler Saati Uygulama Sahnesi Derneği (RİSUS SANAT), Nalınlar adlı tiyatro oyunuyla büyük beğeni topladı. Yoğun katılımın gerçekleştiği oyun, dakikalarca ayakta alkışlandı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Karahisar Gençlik Merkezi ile birlikte hazırlanan oyun, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde sahnelendi. Oyuna, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet TANIR, Müdür Yardımcısı Adalet ATACAN, Karahisar Gençlik Merkezi Müdürü Gökhan GÜRBÜZ, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail KUMARTAŞLI, Yaşayan Şehit Kütüphaneleri İl Koordinatörü Hilal KALAFAT, Proje yürütücüsü Eğitimci-Yazar Lokman ÖZKUL, Şehit aileleri, STK temsilcileri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

GENÇLİK MERKEZİ TİYATRO KURSİYERLERİ DE SAHNE ALDI

Necati CUMALI’nın yazdığı ve Yönetmenliğini Seyhun SERTAN’ın yaptığı oyunda; Risus Sanat oyuncularının yanı sıra Karahisar Gençlik Merkezi tiyatro kursiyerleri de sahne aldı. Yönetmen Yardımcılığını Onur Yalçın, Efekt Kaydını Afyon Radyolojik, Işık ve Ses Kumandasını Mustafa Yüzükoca, Lojistik Desteğini ise Volkan Şadi Yücekaş yaptığı oyunda, Tuğçe Kayacan, Cevat Akar, Fatma Canbazgil, İremnur Karapınar, Yusuf Tür, Erkan Çetinçakmak, Onur Yalçın, Sevimnur Sağlam ve İbrahim Çıvgın rol aldı.

BUGÜNE KADAR 80 ÜCRETSİZ TEMSİL, 15700 SEYİRCİ

Risus Sanat’ın Genel Sanat Yönetmeni Seyhun Sertan, topluluklarının bugüne kadar sahneye koyduğu oyun, gerçekleştirdiği temsil ve ulaştığı seyirci sayısı açısından sivil bir kuruluş olarak ilk ve tek olduğunu ve bir rekor kırdığını ifade ederek; “Son iki oyunumuzla bugüne kadar 80 ücretsiz temsil gerçekleştirdik ve yaklaşık 15700 seyirciye ulaştık. Bu bizim için büyük mutluluk vesilesidir. Bu başarıda Dernek Başkan Yardımcımız Onur Yalçın başta olmak üzere gönüllü ekibimize, ailelerine, katkısı olan tüm sanatsever dostlara teşekkür ediyorum. Son üç sezondur Kültür ve Turizm Bakanlığının projelerimizi onaylaması ve katkıları ile daha üretken hareket edebiliyoruz. Yerelde Karahisar Gençlik Merkezi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile işbirliği içindeyiz. Bu vesile ile katkısı olan kurumlara ve elbette ki Afyon seyircisinin teveccühüne teşekkür ediyoruz” dedi.

YAŞAYAN ŞEHİT KÜTÜPHANELERİNE KİTAP BAĞIŞI

Oyunun 22-23 Haziran tarihlerinde Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezindeki gösterimleri “Şehidini Yaşat” sloganıyla birçok ilimizde hayata geçirilen “Yaşayan Şehit Kütüphaneleri” projesine farkındalık oluşturmak ve destek olmak için oynandı. Bilet bedelinin 1 ADET KİTAP olarak belirlendiği oyunda, seyircilerden toplanan kitaplar proje kapsamında şehitlerimiz adına Afyonkarahisar’da açılan Yaşayan Şehit Kütüphaneleri’ne bağışlandı.

Nalınlar adlı oyunun, Yaşayan Şehit Kütüphanelerine kitap bağışı amacıyla sahnelenmesi fikrinin Eğitimci-Yazar Lokman Özkul, Gençlik Merkezi Müdürü Gökhan Gürbüz ve İl Koordinatörü Hilal Kalafat ile hayat bulduğunu hatırlatan Yönetmen Seyhun Sertan, çok olumlu geri dönüşler aldıklarını, seyircinin projeye ilgi gösterdiğini ve kolilerle kitap getiren seyircilerin olduğunu, ilerleyen süreçte bağışların devam edeceğini bildirdi.

YÖNETMEN VE OYUNCULARA PLAKET VE BELGE TAKDİM EDİLDİ

Oyun sonunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Karahisar Gençlik Merkezi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve oyunun kitap organizatörü eğitimci-yazar Lokman ÖZKUL tarafından yönetmen ve oyunculara bu anlamlı etkinliğe vesile oldukları için plaket, belge ve çiçek takdim edilerek teşekkür edildi.

Karahisar Gençlik Merkezi Müdürü Gökhan GÜRBÜZ; “Gençlik Merkezi olarak Şehitlerimiz adına oluşturulan kütüphanelere destek vermek bizler adına gurur vericiydi. Merkezimizde Tiyatro Eğitmenimiz ve aynı zamanda Risus Sanat’ın Yönetmeni Seyhun Sertan hocama ve merkezimizin gençlerinin de aralarında bulunduğu tiyatro tutkunu gençlerimize sonsuz teşekkürler. Gençlik Merkezimiz ile bu tarz farkındalık projelerinde olmaya devam edeceğiz. Desteklerini esirgemeyen ismini sayamadığımız herkese tekrar teşekkürler” dedi.

Eğitimci-Yazar Lokman ÖZKUL; “Şehitlerimizin isimlerini yaşatmak için kurulacak kütüphanelere katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen tiyatro oyunumuz izleyenlerden de büyük ilgi gördü. Kütüphanelere ciddi anlamda kitap desteğinde bulunuldu. Bu anlamlı faaliyeti hayata geçiren Risus Sanat Ekibine ve Seyhun Sertan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Proje Topluluk Başkanı Hilal KALAFAT; “Şehitlerimiz için yapmış olduğu katkıdan dolayı yönetmenimize ve tiyatro ekibimize teşekkür ederiz. Verdiğiniz destek toplumun diğer kesimlerine ulaşmış olup daha duyarlı olunmasına vesile olacaktır. Her kahramanın gölgesinde bir kütüphane olsun diyerek çıktığımız bu yolda bizlere destek olan Risus Sanat, Gençlik Merkezi ve İl Kültür Müdürlüğüne teşekkür ederiz. Vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimiz unutulmayacak ve yeni nesiller de bu bilinçle yetişecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.