Namık Dalgakıran, Milli Takım’da

Namık Dalgakıran, Milli Takım’da

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, 16 yılını ailede geçiren Türk hentbolunun sembol ismi Namık Dalgakıran’ı Milli Takım’a uğurladı.

Kulüp Başkanı Ersan Odaman, Türkiye A Milli Hentbol Takımı Yardımcı Antrenörü Dalgakıran’a, Antalyaspor ile oynanan maçtan önce plaket vererek emekleri için teşekkür etti. Başkan Odaman, “Namık Dalgakıran, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nde hentbolda çok önemli bir değer oldu. Kulübümüzün tek Türkiye Kupası’nı kazandığı 2021’de takımımıza çok emek verdi. Milli Takım’da başarılarını devam ettireceğine inanıyoruz” dedi.

s38526.jpg

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün ikinci evi olduğunu belirten tecrübeli çalıştırıcı, “Hem oyuncu, hem de teknik adam olarak çok güzel günlerim geçti. Hentbolda en büyük iki kupayı kulübüme kazandırdım. 2008’de takım kaptanı olarak Süper Lig Şampiyonluk Kupası’nı, 2021’de ise Türkiye Kupası’nı kaldırmanın sevincini yaşadım. Başkan Ersan Odaman’a verdiği destekten dolayı teşekkür ederim. Şimdi Milli Takım’da başarılı olmak için ter dökeceğim” diye konuştu.

s320634.jpg

Dalgakıran kimdir?

Dalgakıran hentbola Şirinyer Alke’de başladı. Eti Bisküvileri, Halk Bankası, Ankaragücü, Çankaya Belediyespor, ASKİ, Beşiktaş, Mersin Yenişehir Belediyespor ve İzmir Büyükşehir Belediyespor'da görev yaptı. Dalgakıran, sporcu olarak 11 şampiyonluk, 12 Türkiye, 1'er Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Kupası kaldırdı. 100'ün üzerinde milli forma giydi. 32 yıllık sporculuk kariyerini 20212’de noktalayarak İzmir Büyükşehir Belediyespor’da Hentbol Erkek Takımı’nın başına antrenör olarak geçen Dalgakıran takımın kazandığı ilk Türkiye Kupası’nda önemli rol üstlendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.