Narın kabuklarını sakın çöpe atmayın

Narın kabuklarını sakın çöpe atmayın

Oldukça lezzetli ve sağlıklı olan nar; taneleri, kabuğu ve perdeleriyle insan sağlığına oldukça yararlı bir besindir.

Kabukları ile bakım maskeleri yapabileceğiniz narı başka nasıl değerlendirebiliriz? Birçok kozmetik üründe kullanılan nar kabuklarını evde nasıl değerlendirebiliriz? Detaylar haberimizde… 

Nar kabuklarının sağlığımıza yararları nelerdir? 

C vitamini açısından oldukça zengin olan nar cildin kolajen yapısını destekleyerek daha parlak ve sağlıklı bir görünüm verir. Nar suyunun cilt hücrelerini yenileyerek çeşitli cilt hastalıklarına da iyi geldiği kanıtlanmıştır. 

Nar kabuğunun içerisinde bulunan ellagik asit sayesinde kanseri de tedavi etmeye yardımcı olur. Evde kendinizin de demleyebileceği nar kabuğu çayı ile cilt, pankreas gibi ciddi kanser türlerini önlemeye veya tedavi etmeye yardımcı olabilirsiniz. 

Nar kabukları yalnızca kanser tedavileri değil kötü kolesterolü de düşürmeye yardımcı olur. Diş sağlığı içinde birebir olan nar kabukları birçok diş macununun ana maddesidir. 

Nar kabuğu çayı nasıl demlenir incelikleri nelerdir? 

Öncelikle narınızı tüketin. Tanelerini yiyerek direkt olarak kendinizi tedavi edebilirsiniz. Narın kabuklarında bulunan beyaz kısımları ayırın ve kabukları gazeteye sarıp güneş görmeyen nemsiz bir ortamda saklayın. Kuruyan nar kabuklarını ufalayarak bir fincana koyun üzerine sıcak su ekleyin ve 3 – 4 dakika kadar demlemeye bırakın. 

Nar kabukları ile saç bakımı nasıl yapılır?

Nar kabukları kaynatılıp saça sprey olarak uygulandığında oldukça yararlıdır. Saç uçlarını ve saç köklerini besleyip nemlendiren nar kabukları saçları uzatmaya da yardımcı olur.

Kaynak: Nuray Morkoç- PembeNar Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.