Narkotik ekiplerinden operasyon: 22 kişi tutuklandı

Narkotik ekiplerinden operasyon: 22 kişi tutuklandı

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün bir yıllık süren çalışmasında 44 şüpheli yakalandı, 22'si tutuklandı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bir yıllık çalışmalarının sonuçlarını açıkladı. Ekipler tarafından yapılan çalışmalarda 44 şüpheli yakalandı, 22'si tutuklandı.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada "Yaklaşık bir yıl sürdürülen teknik ve fiziki çalışmalarda; yeşil ve kırmızı reçeteye tabii sentetik ecza ilaçlarının, cinsini ve kutularını değiştirerek yasadışı yollarla torbacı diye tabir edilen şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda; 19.10.2021 tarihinde başlatılan, ilimizde ve 5 farklı ilde olmak üzere; 3 ecza deposu, 1 imalathane, 30 ikamet ve 4 araçta yapılan operasyonlarda; 760.296 adet sentetik ecza, hap basma makinesi, elektrikli kapsül boşaltma cihazı, hava kompresörü, 13,22 gram kokain, 1,67 gram metamfetamin, 15,94 gram esrar, 1400 dolar, 1000 TL ele geçirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

gozalti-aa-1699798.jpg

EŞ ZAMANLI OEPRASYON YAPILDI

Öte yandan, yapılan açıklamada tespitler ve çalışmaların devamında İzmir, İstanbul, Ankara, Trabzon, Afyonkarahisar ve Malatya illerinde olmak üzere toplam 23 adreste eş zamanlı operasyon yapıldığı bildirildi. Yapılan eş zamanlı operasyonlarla ilgili ise; "848 adet sentetik ecza, 5 kök hint keneviri, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 1 adet fişek, 1 adet pompalı tüfek ele geçirilmiştir. Toplam 761 bin 144 adet sentetik ecza ele geçirilmiştir. Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adli makamlara sevk edilen 24 şüpheliden; 8 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kalmış, 5 şüpheli tutuklanmıştır. İzmir Polisi olarak uyuşturucu ve tacirlerine karşı yürüttüğümüz mücadelemiz, vatandaşlarımızın da desteğiyle kararlılıkla devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.