Narlıdere Ali Onbaşı Barajı’nda Çalışmalar Başladı

Narlıdere Ali Onbaşı Barajı’nda Çalışmalar Başladı

2016 yılı sonunda proje ihalesi yapılarak yer teslimi gerçekleştirilen Narlıdere Ali Onbaşı barajında 8 noktada sondaj çalışmaları başladı.

 

DSİ yetkilileri ile birlikte barajın yapılacağı bölgede incelemelerde bulunan Ak Parti Narlıdere ilçe başkanı Aslan Bilgi, Rekreasyon projesinin de baraj projesine dahil edildiğini ve projenin bakanlık tarafından onaylandığını müjdeledi. Bilgi, Narlıdere’de devam eden diğer projeler hakkında da bilgi verdi.

Ak Parti Narlıdere ilçe başkanı Aslan Bilgi Narlıdere’de hayata geçirmeyi planladıkları Ali Onbaşı barajı ve rekreasyon alanı, TOKİ Narlıdere Konutları, Narlı Mahallesi Yukarıköy Kentsel tasarım ve sokak sağlıklaştırma, Narbel cami inşaatı, Oğuzhan Ortaokulu imam hatip ve bilim sanat merkezi projeleri hakkında bilgi verdi.

ALİ ONBAŞI BARAJINDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Ali Onbaşı barajında 8 noktada sondaj çalışmaları başladı. Ak Parti ilçe başkanı Aslan Bilgi, Ak Parti Narlıdere ilçe yönetimi barajın yapıldığı bölgede incelemelerde bulundu, DSİ yetkililerinden bilgi aldı. ilçe başkanı  Bilgi, “Barajın dolgu gövdesinde bir rekreasyon alanı ve yürüyüş yolları yapılması için talepte bulunmuştuk. Rekreasyon alanı projesi bakanlığımız tarafından onaylandı. Narlıdereli vatandaşlarımızın güzel vakit geçirebileceği, spor yapabileceği ve doğayla iç içe olabileceği bir alan oluşturuyoruz. Şimdiden tüm halkımıza hayırlı olsun” dedi.

TOKİ PLANLARI ASKIDA

Narlıdere kaymakamlığı tarafından resmi başvurunun yapıldığı TOKİ projesi için ilk somut adım geçtiğimiz haftalarda atıldı. TOKİ’nin Narlıdere’deki 55 dönümlük arazisinin imar planları askıya çıktı. TOKİ arazisinin imar planlarının askıdan inmesinin ardından projelendirme aşamasına geçilecek. İlçe başkanı Bilgi, “En kısa sürede Narlıdereli vatandaşlarımızı ucuz konut sahibi yapacağız” dedi.

YUKARIKÖY RESTORASYON PROJESİNDE BÜYÜK ORANDA UZLAŞI SAĞLANDI

Narlı mahallesi Yukarıköy kentsel tasarım ve sokak sağlıklaştırma projesinde hak sahiplerinin büyük bir bölümüyle anlaşma sağlandı. Narlıdere’de ikamet etmeyen ve yurt dışında bulunan hak sahipleri ile de temaslar devam ediyor. İzmir valiliği ve Narlıdere Belediyesi’nin ortaklığıyla hayata geçirilen proje kısa süre içerisinde başlayacak

NARBEL CAMİNİN TEMELİ BU AY ATILACAK

Narbel mahallesinin uzun süredir devam eden cami sorunu nisan ayı itibariyle çözülüyor. Caminin temeli nisan ayının sonuna doğru atılacak. Temel atma törenine başbakan Binali Yıldırım da davet edilecek.

OĞUZHAN ORTAOKULU İMAM HATİP VE BİLİM MERKEZİ

Depreme dayanıksız ve eski bir bina olan Oğuzhan ortaokulu yıkılarak yerine Oğuzhan ortaokulu, imam hatip ve bilim merkezinin yer alacağı bir kompleks yapılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.