Narlıdere Belediyesi, can dostlara sahip çıkıyor!

Narlıdere Belediyesi, can dostlara sahip çıkıyor!

Narlıdere Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçedeki sahipsiz hayvanların sağlığını düzenli olarak takip ediyor. Sahipsiz kedi ve köpeklerin muayeneleri gerçekleştirilirken, aşılama ve kısırlaştırmaları yapılıyor.

Ayrıca ekipler, tedavileri tamamlanan kedi ve köpekleri sahiplendirerek kalıcı yuva sahibi olmalarını da sağlıyor. Tüm canlıların yaşam haklarının eşit olduğunu belirten Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “İlçemizdeki tüm sahipsiz hayvanların bakımını sağlıyoruz. Belediyemizin Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sürekli olarak sahada geziyor. Düzenli olarak sahipsiz kedi ve köpeklerin aşılama ve sağlık işlemlerini gerçekleştiriyor” dedi.

narlidere-belediyesinden-sahipsiz-hayvanlara-sefkat-eli-001.jpg

Narlıdere Belediyesi, sokakta yaşayan sahipsiz hayvanların sağlıklarını takip ediyor. Narlıdere Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 2. İnönü Mahallesi’nde bulunan hizmet binasındaki muayene odası, tıbbi ürün deposu, bekleme salonu ve kayıt odası, veteriner hekim odası, laboratuvar, poliklinik, ameliyathane, kedi bakımevi ve 8 bölmeli geçici köpek bakımevi ile hizmet veriyor. Sahipsiz hayvanlarla ilgili yapılan işlemler, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvanları Koruma Bilgi Sistemi (HAYBİS)’ne kaydedilirken ekipler, halkı bilinçlendirmek adına broşür, afiş ve pankartlar hazırlayarak, periyodik olarak dağıtılmasını sağlıyor. Sahipsiz hayvanların, kuduz aşılama işlemi sonrası aylık raporlar İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve İzmir İl Tarım Müdürlüğü’ne gönderiliyor.

narlidere-belediyesinden-sahipsiz-hayvanlara-sefkat-eli-2.jpg

DÜZENLİ SAĞLIK TARAMASI

Düzenli olarak sahipsiz tüm sahipsiz hayvanların konumlarını takip eden Narlıdere Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 1 Ocak-31 Aralık 2021 tarihleri arasında ilçe sınırları içerisindeki sahipsiz bin 462 hayvanın aşılamasını gerçekleştirdi. 3 bin 581 adet parazit uygulaması yapılırken bin 225 sahipsiz hayvan ise kısırlaştırıldı. 164 hayvanı sahiplendiren Narlıdere Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bin 330 hayvana ise mikroçip uygulaması gerçekleştirdi. 107 hayvana kulak küpesi takılırken, çeşitli rahatsızlıklar yaşayan bin 64 adet sahipsiz kedi ve köpek ise muayene edildi.

narlidere-belediyesinden-sahipsiz-hayvanlara-sefkat-eli-3.jpg

‘SOKAK HAYVANLARI BİZE EMANET’

Sokak hayvanlarının rahat ve ferah bir yaşam sürmesini istediklerini belirten Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Tüm canlıların yaşam hakkı eşittir. Sahipsiz hayvanlara belediyemizin Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, gerekli işlemleri gerçekleştiriyor. Onların sağlıklarını düzenli olarak takip ediyoruz. Bunun yanı sıra Narlıdere halkının da sokak hayvanlarına sahip çıkıyor olması çok sevindirici. İlçemizde sokak hayvanlarına karşı büyük bir sevgi var” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.