Narlıdere Belediyesi, Hasan Ali Yücel’i andı

Narlıdere Belediyesi, Hasan Ali Yücel’i andı

Narlıdere Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin eski Milli Eğitim Bakanı ve Köy Enstitüleri’nin kurucusu Hasan Ali Yücel'i 61. yıl dönümünde anıldı.

Köy Enstitüleri’ni kurarak eğitim ve bilimi Türk köylerine ulaştırmayı başaran Hasan Ali Yücel’in ‘Eğitim ve Kültür Politikaları’nın konuşulduğu etkinlik Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) Gürdal Tosun Salonu’nda yapıldı.

hasan-ali-yucel-narliderede-anildi.jpeg

Yeni Kuşak Köy Enstitüler Derneği (YKKED) Mandolin Orkestrası’nın konseri ile başlayan programın açılış konuşmasını Narlıdere Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay ile YKKED Genel Başkanı Prof. Dr. Ethem Duygulu yaptı.

hasan-ali-yucel-narliderede-anildi-2.jpeg

Moderatörlüğünü Dr. Semiha Özalp Günal’ın yaptığı ‘Hasan Ali Yücel ve Cumhuriyet Eğitim Devrimi’ başlıklı oturuma Doç. Dr. Güzel Yücel Gier, Doç. Dr. Mithat Vural ve Hidayet Karakuş konuşmacı olarak katıldı. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Ethem Duygulu’nun yaptığı ‘Türkiye Eğitimde Ne Yapmalı?’ başlıklı oturuma konuşmacı olarak ise Prof. Dr. Nejla Kurul, Dr. Semiha Özalp Günal ve Prof. Dr. Kemal Kocabaş katıldı.

hasan-ali-yucel-narliderede-anildi-4.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.