Narlıdere Belediyesi, Sivas Katliamı’nı anacak!

Narlıdere Belediyesi, Sivas Katliamı’nı anacak!

Sivas Katliamı’nın 26. yıl dönümü Narlıdere’de anılacak.

1 Temmuz Pazartesi günü saat 19.30’da Ahmet Piriştina  Demokrasi Meydanı’ndan Pir Sultan Abdal Parkı’na yürüyüş düzenlenecek. Anma programının ardından Narlıdereli Ercan- Gökhan kardeşler müzik dinletisi sunacak, Şair Tuğrul Keskin kaybedilenler anısına şiirler okuyacak.

YÜRÜYÜŞ DÜZENLENECEK

Narlıdere Belediyesi, 2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal Şenlikleri'ne katılmak üzere Sivas'a giden ve kaldıkları Madımak Oteli'nde yanarak can veren sanatçı ve aydınları özel bir geceyle anacak. Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneği ve Narlıdere Demokrasi Platformu tarafından organize edilecek etkinlikler kapsamında; saat 19.30’da Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı’ndan Pir Sultan Abdal Parkı’na yürüyüş düzenlenecek.

unnamed-(1)-470.jpg

KAYBEDİLEN CANLAR ANILACAK

Parkın içindeki Pir Sultan Abdal Heykeli önüne, Madımak’ta yitirilen 33 kişi için karanfiller bırakılacak, mumlar yakılacak. Anma törenin ardından, Narlıdereli Ercan- Gökhan kardeşler halk türkülerini seslendirecek. Şair Tuğrul Keskin de kaybedilenler anısına şiirler okuyacak.

“UNUTMAYACAĞIZ”

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Sivas Katliamı insanlığa karşı bir suçtur ve orada yaşananları unutmayacağız, unutturmayacağız. Yitirdiğimiz canlarımızı anmak için, 1 Temmuz akşamı, anma etkinliklerimizde buluşalım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.