Narlıdere Metrosu'nda geri sayım heyecanı sürüyor

Narlıdere Metrosu'nda geri sayım heyecanı sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehri demir ağlarla örmeye devam ederken 24 Şubat tarihinde hizmete sunulacağı açıklanan Narlıdere Metrosu için geri sayım heyecanı devam ediyor.

MEDYA EGE - Kentteki tüm metro yatırımlarını kendi imkanlarıyla yapan tek yerel yönetim olan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Bornova Evka-3 ile Narlıdere’yi birbirine bağlayacak Narlıdere Metrosu'nda geri sayım heyecanı devam ediyor. Hem istasyon hem de peyzaj çalışmalarında sona yaklaşılan Narlıdere Metrosu’nda açılışa sayılı günler kaldı. Sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Narlıdere Metrosu’nda büyük sona yakınız. 24 Şubat’a hazırız, heyecanlıyız" ifadelerini kullandı.

7 İSTASYONDAN OLUŞUYOR

Evka-3'ten başlayıp Fahrettin Altay'da sona eren mevcut hattın devamı olacak hat üzerinde sırasıyla; Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar, Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık istasyonları yer alıyor. Tünel çalışmaları ile ray döşeme işleri tamamlanan metroda toplam 14,5 kilometre tünel açılırken hat hizmete sunulduğunda, günlük yolcu sayısının ortalama 170 bin olması öngörülüyor. Balçova ve Kaymakamlık istasyonlarında 219 araç kapasiteli iki ayrı otopark da bulunuyor.

30062023-114115-0-001.jpg

285 MİLYON EURO’YU BULDU

İzmir Hafif Raylı Sistemi 4. Aşama F. Altay-Narlıdere Kaymakamlık Arası Yapım İşi; 4 Haziran 2018’de, 252 milyon Euro sözleşme bedeli ile yüklenici firmaya teslim edildi. Bu bedel, keşif artışları ile 285 milyon Euro’yu buldu. Hattın hizmete açılmasıyla birlikte İzmir’in kuzeyindeki Bornova ilçesi ile güneyindeki Narlıdere ilçesi arasında toplam 27 kilometrelik kesintisiz raylı ulaşım hizmeti sağlanacak. İzmirliler, güvenli, konforlu, çevreci ve ekonomik raylı ulaşım olanağına kavuşacak; ayrıca vakitten kazanacak. Bir uçtan biniş yapan yolcu, diğer uca 45 dakikada ulaşacak. İki uç arasında karayolu uzunluğu ise yaklaşık 47 kilometreyi buluyor. Bu güzergâh, motorlu taşıtlarla özellikle trafiğin yoğun olduğu zaman dilimlerinde 1,5-2 saatte alınabiliyor.

11-01-2024-38cefb62-e9a0-4770-b42f-6a0cf2796754.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.