Narlıdere Metrosu’nun %92’si tamamlandı, açılışa çok az kaldı!

Narlıdere Metrosu’nun %92’si tamamlandı, açılışa çok az kaldı!

İBB Başkanı Tunç Soyer, Narlıdere Metrosu'nun %92'sinin tamamlandığını müjdeledi.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, inşaat çalışmalarında sona gelinen ve 2023 yılında açılması planlanan Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu’na ilişkin bir paylaşımda bulundu.

'AÇILIŞA ÇOK AZ KALDI!'

27122022-112655-1.jpg

Başkan Soyer paylaşımında, "Tünelleri tamamladık, sıra istasyonlarımızda. Fahrettin Altay-Narlıdere Metro hattında inşaat çalışmalarının yüzde 92’sini tamamladık. Açılışa çok az kaldı…" ifadelerine yer verdi.

'HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ'

content-ali-engin-haber-4.jpg

Konuya ilişkin bir paylaşımda bulunan bir diğer isim ise Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin oldu. Başkan Engin paylaşımında, "Narlıdere'mizin çağdaş, hızlı ve konforlu ulaşım sistemine ulaşması için artık gün sayıyoruz. Başkanımız Tunç Soyer'e ve Narlıdere Metrosunun ilçemize gelmesinde gece-gündüz demeden emek veren herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

7 DURAKTAN OLUŞUYOR

Yüzde 92’si tamamlanan Narlıdere-Fahrettin Altay Metro Hattı’nda deneme seferlerinin 30 Mart 2023’te başlaması öngörülüyor. Yeni hattın, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıldönümü şerefine 30 Ağustos 2023’te hizmete açılması hedefleniyor. Yaklaşık 7,2 kilometre uzunluğundaki Fahrettin Altay-Narlıdere Kaymakamlık arası hatta yedi adet istasyon yer alacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu hatla birlikte hafif raylı sistem ağındaki istasyon sayısını 24’e, raylı sistemin uzunluğunu da 186,5 kilometreye ulaştırmış olacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla, Bornova EVKA-3’ten metroya binenler, Narlıdere Kaymakamlığı’na kadar aktarmasız gidebilecek.

siranarliderede.jpg

uls-metro-01.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.